Koronavirüs

Toronto'daki 301 Türk vatandaşı tahliye uçağıyla İstanbul'a getirildi

Yolcular 14 gün evlerinde karantinada kalacak

09 Haziran 2020 15:33

Yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle dış hat uçuşların askıya alınmasının ardından Kanada'nın Toronto şehrinden dönemeyen 301 Türk vatandaşı, THY'nin tahliye seferiyle İstanbul'a getirildi.

Yeni tip Koronavirüs önlemleri kapsamında uçuşların durdurulması nedeniyle Türkiye'ye dönemeyen Kanada'daki Türk vatandaşları, düzenlenen 4. tahliye uçuşuyla İstanbul'a getirildi. 

Toronto'dan gelen Türk vatandaşlarını taşıyan TC-JJS kuyruk tescilli Boeing 777 tipi uçak, bugün saat 12.30'da İstanbul Havalimanı'na iniş yaptı.

Uçakta yolcuların vücut ısıları Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü ekipleri tarafından ölçüldü. Yolcular daha sonra pasaport kontrol noktasına gelerek, iletişim ve sağlık durumunu bildiren formları doldurdu. Yolcular 14 gün evlerinde karantinada kalacak.

'Biraz uzun bir yolculuk oldu'

İstanbul'a gelen Türk yolculardan Ercan Sancar, "Yolculuğumuz gayet iyi geçti, güzeldi. Tahliye uçağında yer almada biraz zorlandık. Toronto'da bütün uçaklar iptal olmuştu. En son konsolosluk aracılığıyla bir tane uçak kaldırdılar. Biz de onunla gelebildik. Ben Toronto'da yaşıyorum, Koronavirüs nedeniyle orada takılı kaldım. Gelemedim" dedi.

'Türkiye'nin vaka durumu daha iyi'

Kanada'da okuyan Oğulcan Kolbaş ise, "Biraz uzun bir yolculuk oldu. 5 seneden beri Toronto'dayım. Lisede gittim, okuyorum. Bu sene üniversiteye başlayacaktım. Türkiye'nin vaka durumu daha iyi. 22 Nisan'da bir tahliye uçağı oldu, onunla arkadaşlarım döndü. 6 Haziran'daki tahliye uçağına dolduğu için binememiştim, buna yetişebildim. 14 günlük süreyi evde geçireceğim, daha sonra arkadaşlarım ve ailemle vakit geçireceğim" diye konuştu.