Dünya

Ton balıklı sandviçten arta kalanları yediği için işten kovulan temizlikçi, çalıştığı hukuk firmasına dava açtı

20 Şubat 2024 13:20

T24 Dış Haberler

Gabriela Rodriguez isimli Ekvadorlu kadın, iki yıl boyunca Devonshires adlı hukuk firmasının ofislerinden birinde temizlik görevlisi olarak çalıştı.

Kadın, atılmış bir tabaktan arta kalan ton balıklı sandviçi yediği için firmadan kovulduktan sonra "dolaylı ırk ayrımcılığı" nedeniyle ülkenin önde gelen hukuk firmasına karşı yasal işlem başlattı. 

Göçmen işçileri destekleyen United Voices of the World sendikası (UVW), Rodriguez'in avukatlarla yapılan bir toplantı sonrasında çöpe atılacağını düşündüğü 1,50 sterlinlik ton balıklı sandviçi yediğini doğruladı. 

Rodriguez'in görevine iade edilmesi amacıyla aralarında temizlikçiler, hukuk sektörü çalışanları ve otelcilik çalışanlarının da bulunduğu düzinelerce UVW üyesi, Devonshires'ın ofislerinin önünde 100 kutu ton balığı ve 300 elle sarılmış sandviç ile toplandı. 

UVW genel sekreteri Petros Elia, sendikanın "çoğu göçmen işçi olan çok sayıda temizlikçiyi temsil eden bir sendika olarak misyona bağlı" olduğunu söyledi.

Elia şunları ekledi: "Temizlikçiler, ülke çapında her gün bunun gibi önemsiz ve bizce ayrımcı gerekçelerle rutin olarak işten atılıyor. Birçoğu, 'temizledikleri kir gibi' muamele gördüklerini anlatıyor ve Gabriela da onlardan biri. Sesimizi yükselteceğiz ve herhangi bir işverenle, hatta Devonshires Solicitors gibi büyük güçlü şirketlerle bile mücadele etmek için birleşeceğiz. Ve bizim onların kirini temizlememiz, onların bize pislik gibi davranabilecekleri anlamına gelmiyor. Konuştuğumuz dil, geldiğimiz ülke veya tenimizin rengi ne olursa olsun saygı, onur ve eşitlik talep ediyoruz."