Spor

Tolunay Kafkas'tan milli takım yorumu: Çok iyi bir jenerasyon var, hocaya bağlamak çok doğru değil

21 Kasım 2023 20:07

Teknik Direktör Tolunay Kafkas, A Milli Takım'ın Vincenzo Montella'yla birlikte yaşadığı yükselişin hocaya bağlı olmadığını savundu. Kafkas, "Çok iyi bir jenerasyon var. Daha önce de söyledim. Bu yapı içerisinde bu jenerasyon çok büyük işler yapar. O çocuklar iyi motive olduklarında neler yapacaklarını son üç maçta gösterdiler. Bunun hocayla çok ilgisi olduğunu düşünmüyorum" dedi.

Kenan Yıldız'ın A Milli Takımı seçme sürecini Tolunay Kafkas, Radyospor'da Salim Manav'la Anadolu Ateşi programında anlattı.

''Hem babası hem de Kenanla konuştuk''

O süreci anlatan Tolunay Kafkas, "Şimdi U19 takımın teknik direktörü Soykan (Başar) hoca ile diğer hocaları yurtdışına gönderdim. Büyük gayret sarfettik. Orada çok iyi işler yaptık. Soykan Hoca, Kenan'ı salon turnuvasında gördü. Sakatlığı vardı. Gitti geldi. Babası da destek oldu. Soykan Hoca kendi takımına çağırdı, U16'da oynadı. Çok da memnun kaldılar. Daha sonra da hem babası hem de Kenanla konuştuk. Bu seçimde aslan payı Kenan ve babasının. Türk Milli Takımına çok büyük katkı sağlayacak yetenekte. Ama o dönemdeki genç milli takım hocaları üzerlerine düşeni fazlasıyla yaptılar" dedi. 

"Milli Takımın başarısının hocayla ilgisi olduğunu düşünmüyorum"

Euro 2024'e katılmayı garantileyen A Milli Takım için düşüncelerini anlatan Tolunay Kafkas başarıda teknik direktör faktörünün az olduğunu savundu ve şöyle konuştu:

"Milli Takım için şunu söylemek lazım. Bazen duygularımızı ifade etmeye çalışıyorum. Bir takım değer ve anlamları hayatına katmak önemli. Çok iyi bir jenerasyon var. Daha önce de söyledim. Bu yapı içerisinde bu jenerasyon çok büyük işler yapar. O çocuklar iyi motive olduklarında neler yapacaklarını son üç maçta gösterdiler. Bunun hocayla çok ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Ufak tefek dokunuşlar gerçek potansiyellerini ortaya çıkarmıştır. Abdülkerim ve Yusuf Sarı Milli Takıma alınmalıydı. Doğru dokunuşlar Milli Takımı buraya getirdi. Hocaya çok bağlamak doğru değil. O çocuklara inanıyorum ve güveniyorum. Sonuna kadar destek vermeliyiz. Milli Takımda görev alan veya almayan oyuncu olur. Milli Takımda yedek oyuncu olmaz. Oraya seçilenler arasında çok iyi, elit, ve yakinen tanıdığım oyuncular var. Hakan Çalhanoğlu, Kerem Aktürkoğlu.. İsmail Yüksek'in yükselişi var. Merih ayrı bir karakter. Çağlar öyle. Bu çocuklar gerekeni yapacaktır. Türk milletinin yüzünü güldürecekler."

Hakan Çalhanoğlu'na elleştiri

Hakan Çalhanoğlu'na çok eleştiri yapıldığının hatırlatılması üzerine Tolunay Kafkas, "Hakan 1994 doğumlu. 1994 doğumluları kısa süre çalıştırdım. Hakan başka bir milli takımı seçebilirdi. Performansından da kaptanlığından da, Milli Takım için her şeyini verebilecek karaktere sahip. Zaman çaman çok ağır tempolardan geçiyorlar. Zaman zaman bir takım iniş ve çıkışlar olabilir. Hakan'da onu az görüyorum. Onun varlığı önemli. Genç milli takımlardan çıkmış bizi seçmiş. Nuri Şahin gibi önemli bir isim. Bizim, onlara bizi seçtikleri için teşekkür etmeliyiz. Zaman zaman kötü performans sergileyebilirler. Bunları da mantıklı ve makul karşılamak lazım" diye konuştu. (Ajansspor)