Dünya

46. Tokyo Motor Show Fuarı ziyarete açıldı

Fuarın en çok ilgi çeken modelleri arasında Suzuki'nin 'Hanare' ile 'Waku Spo' araçları yer aldı

03 Kasım 2019 15:30

Son model binek araçları ve geleceğin teknolojisine sahip sürücüsüz ve elektrikli taşıtlar Japonya'da gerçekleştirilen Tokyo Motor Show 2019 fuarında ziyarete açıldı. Fuar, motorlu taşıt ilgililerince ziyaret edildi. 

Japonya'nın başkenti Tokyo'da bu yıl 46'ncısı gerçekleştirilen ve dünyanın en büyük motorlu taşıt fuarlarından olan Tokyo Motor Show'da geleceğin teknolojisi olarak öne çıkan sürücüsüz taşıtlar ve elektrikli araçlar ziyaretçilerle buluştu. Fuarda en çok ilgi çeken modeller ise Suzuki'nin sürücüsüz araç konseptinde geliştirdiği ve iç tasarımıyla dikkat çeken 'Hanare' modeli ile kullanıcının isteğine göre dış görünüşü değiştirilebilen 'Waku Spo' modelleri oldu.

"Hayal gücünün ötesinde ve yeni"

Motosiklet ve elektrikli bisiklet modellerinin de sergilendiği Tokyo Motor Show 2019 ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü. Son teknoloji araçlara ilgi duyduğu için fuarı ziyaret ettiğini belirten Chang Liu (28), "Buradaki araçlar hayal gücünün ötesinde ve çok yeni. Caddelerde göremeyeceğimiz araçlar burada sergilendiği için merak ederek fuara geldim" dedi. Suzuki marka bir hibrit bisiklete sahip olduğunu ve bisikletin yeni modelini görmek için fuara geldiğini kaydeden Tomoharu Okazaki (21) ise off road araçlara meraklı olduğunu, öğrenci olduğu için şu an parasının olmadığını ancak ileride bu araçlardan birine sahip olmak istediğini ifade etti. 

Motosiklet meraklısı olduğunu belirten Ryohey Takayashi de, "Burada sergilenen motor modelleri harika. Honda'nın ürettiği hız motorlarını seviyorum. Yeni modelleri görmek için buradayım" diye konuştu.

4 Kasım tarihine kadar Tokyo Big Sight Fuar Merkezi'nde ziyaret edilebilecek olan Tokyo Motor Show 2019'un toplam 1 milyon ziyaretçiyi ağırlaması bekleniyor. (İHA)