Dünya

Tokyo'da güvercinin üzerinden geçmekle suçlanan taksi şoförü tutuklandı

Atsushi Ozawa, veterinerlerin travmatik şoktan öldüğünü söylediği güvercini arabayla öldürmekle suçlandı.

06 Aralık 2023 11:51

T24 Dış Haberler

Tokyo polisi sözcüsü Agence France yaptığı açıklamada, 50 yaşındaki şüpheli Atsushi Ozawa'nın geçen ay Japonya'nın başkentinde "arabasını av hayvanı olmayan sıradan bir güvercini öldürmek için kullandığını" ve yaban hayatını koruma yasalarını ihlal ettiği gerekçesiyle Pazar günü tutuklandığını söyledi.

Ozawa, savunmasında "Yollar insanlar içindir" diyerek bu nedenle kuşa çarptığını ve "arabalardan kaçınmanın güvercinlerin elinde olduğunu" söyledi. 

Japonya'da sınırlı sayıda av güvercini yasal olarak avlanabilirken, yalnızca mahsullere ve hayvanlara zarar vermek gibi durumlarda ve yalnızca yerel yetkililerin onayıyla öldürülebiliyorlar. Japon medyasına göre, taksi şoförünün trafik ışıklarında yeşile döndükten sonra hızla kaçtığı ve saatte 60 km hızla kuşların üzerine çarptığı iddia edildi. Veteriner hekim, güvercin üzerinde otopsi yaptı ve ölüm nedeninin travmatik şok olduğunu belirledi. 

Ozawa'nın profesyonel bir sürücü olarak yaptığı iş göz önüne alındığında polis, onun eylemlerini "son derece kötü niyetli" olarak nitelendirdi.