Ekonomi

TOKKDER Başkanı Ekici: Talep olursa, TOGG kiralanabilir

Ekici: Artan araç maliyetleri sebebi ile sektör müşterileri de bu dönemde araç politikalarında değişiklik yaparak daha ekonomik, daha düşük donanım seviyesine sahip araçlara yöneliyorlar

19 Aralık 2022 11:58

Tüm Oto Kiralama Kuruluşları Derneği (TOKKDER) Başkanı İnan Ekici, "Ülkemizde elektrikli otomobillerin yaygınlaşmasında TOGG'un önemli bir rolü olacak. Bu nedenle, araç kiralama sektörünün, müşterilerinin talepleri doğrultusunda TOGG'a filosunda mutlaka yer vereceğini düşünüyorum" dedi

Ekici, Habertürk'e değerlendirmelerde bulundu. Kiralama sektörünün, büyüme potansiyeli olmasına rağmen, arzu edilen araç filosu büyüklüğüne ulaşamadığına değinen Ekici, "Tüm bu gelişmelere karşın, sektör, yılın ilk 9 ayında 22 milyar 100 milyon TL’lik yeni araç yatırımı yaparak 44 bin 500 adet aracı filosuna kattı. Araç bulunurluğu ve finansman olanaklarına bağlı olarak sektörümüzün 2022 yılını 2021 yılına göre bir miktar büyüme ile kapatacağını tahmin ediyorum" ifadelerini kullandı.

Günlük araç kiralamada tablo daha olumlu

Günlük kiralama tarafında ise, gelişmelerin daha olumlu olduğundan bahseden Ekici, "Günlük araç kiralamada 2022 yılını 2021 yılına göre yüzde 15-20 seviyelerinde bir büyüme ile kapatmayı öngörüyoruz. Seyrin benzer şekilde devam etmesi durumunda 2023'te yüzde 10-15 oranında bir büyüme beklentimiz bulunuyor" diye konuştu.

"Daha ekonomik, daha düşük donanIm seviyesine sahip araçlara yöneliyorlar"

TOKKDER Başkanı, gelişmelerin sektör temsilcilerini müşterilerini araçsız bırakmamak adına yeni çözümler üretmeye ittiğini de aktararak, "Yeri geldiğinde müşterilerinin araç kiralama kontratlarının süresini uzatıyor ya da ikinci el araçlar kiralıyorlar. Artan araç maliyetleri sebebi ile sektör müşterileri de bu dönemde araç politikalarında değişiklik yaparak daha ekonomik, daha düşük donanım seviyesine sahip araçlara yöneliyorlar" bilgilerini paylaştı.

Ekici, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda seri üretim aşamasına geçen ve 2023'te yollara çıkacak Türkiye'nin yerli elektrikli otomobil markası TOGG hakkında da açıklamalarda bulundu. Filolarda yerli otomobilin görülebileceğinin sinyalini veren Ekici, "Ülkemizde elektrikli otomobillerin kullanımının yaygınlaşmasında TOGG’un önemli bir rolü olacağı yadsınamaz bir gerçek. Bu nedenle araç kiralama sektörünün TOGG’a, müşterilerinin talepleri doğrultusunda filosunda mutlaka yer vereceğini düşünüyorum" dedi.