Gündem

TOKİ’ye yol için mülk sahiplerinden habersiz zeytinlikleri kesildi: “Haber verecektik”

21 Temmuz 2024 19:58

Hatay’da TOKİ’ye yol açmak için kendisinden habersiz zeytinliğindeki ağaçları kesilen Çiğdem Aslan, üç gün boyunca yetkili kurumları gezdiğini ancak “Size bu hafta haber verecektik” yanıtını aldığını söyledi. Çiğdem Aslan, bu sabah saat 07.00 sularında iş makinelerinin önüne atladı, polisi çağırdı ve pazartesiye kadar zeytinliklerin kesimini durdurdu.

Gazete Duvar’dan Burcu Özkaya Günaydın’ın haberine göre, Hatay’ın Defne ilçesi Ballıöz Mahallesi'nde tapulu zeytinlikler Toygarlı Toplu Konutları (TOKİ) için sahibinden habersiz şekilde kamulaştırıldı ve zeytin ağaçları kesildi. Üç gündür yetkili kurumları gezen, dilekçe veren mülk sahibi Çiğdem Aslan, bu sabah saat 07.00 sularında iş makinelerinin önüne atladı, polisi çağırdı ve pazartesiye kadar zeytinliklerin kesimini durdurdu.

Üç gün önce tesadüfen öğrendi

Ballıöz mahallesinde haftada bir defa kontrol amaçlı gittiği iki ayrı zeytinliği bulunan ve Çiğdem Aslan, üç gün önce gittiğinde zeytinliğindeki neredeyse tüm ağaçların kesildiğini gördü ve hemen polisi aradı. Aslan, “Polis jandarmaya yönlendirdi, jandarma polise. 3,5 saat sonra polis geldi ama tutanak dahi tutmadı. Ben sonra konuyu araştırınca geçici barınma adı altında zeytinliğime el konulduğunu öğrendim. Toygarlı TOKİ’lerine yol yapmak için karayolları el koydu” diye konuştu.

“Size bu hafta haber verecektik”

Zeytinlik alanda çalışma yapan taşeron firma işçileri, Çiğdem Aslan’a proje dair Karayolları Mersin 5. Bölge’den bilgi alabileceğini söyleyince Aslan, Karayolları Mersin 5. Bölge’yi aradı. Buradan görüştüğü yetkili Aslan’a “Projeniz önümde, fiyatlandırmasını da yapacağız. Biz de size bu hafta haber verecektik” dedi.

İki gün boyunca yetkililere ulaşmaya çalıştığını ama kimsenin kendisine yanıt vermediğini belirten Aslan, zorla kayıt açtırıp dilekçe verdiğini belirtti. Proje yürütücüsü Karayolları Mersin 5’inci Bölge’deki yetkiliye, “Zeytinliğe çektiğim bir duvar var, bari o duvarı yıkmayın” diyen Aslan, “Biz duvarı da yıkacağız, arsanıza da gireceğiz” yanıtını aldığını söyledi.