Gündem

TKDF'den açıklama: Bu uyarımız, Münevver Karabulut’un hatırasına saldıran Garipoğlu ailesine

06 Ağustos 2023 20:03

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu, 2009 yılında Münevver Karabulut'u öldüren Cem Garipoğlu'nun ailesinin gündem olmasının ardından açıklama yaparak, "Münevver Karabulut cinayeti, katil Cem Garipoğlu’nun ailesinin de suça ortaklığıyla gerçekleştirilmiş kolektif bir kadın cinayetidir. Bu uyarımız, Garipoğlu ailesinin maddi gücüne dayanarak ailenin bu cinayetin parçası olduğunu unutturmaya çalışanlara ve Münevver Karabulut’un hatırasına saygısızca saldıran bizzat Garipoğlu ailesine" dedi.

2009 yılında Münevver Karabulut'u katleden Cem Garipoğlu'nun kız kardeşi Sakine Garipoğlu'nun cinayet yöntemine benzer içeriğe sahip bir fotoğraf  paylaşmasının ardından cinayet ve Garipoğlu ailesi yeniden gündeme geldi. 

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu (TKDF) de son günlerde yeniden gündeme gelen Münevver Karabulut cinayetine ilişkin, “Münevver Karabulut cinayeti, katil Cem Garipoğlu’nun ailesinin de suça ortaklığıyla gerçekleştirilmiş kolektif bir kadın cinayetidir. Buradan uyarıyoruz; bu konuyla ilgili paylaşımların kamu vicdanını gözeterek yapılması şarttır. Bu uyarımız, Garipoğlu ailesinin maddi gücüne dayanarak ailenin bu cinayetin parçası olduğunu unutturmaya çalışanlara, kamu vicdanını zedeleyecek paylaşımları neticesi gelen eleştirilere kulak tıkayanlara ve Münevver Karabulut’un hatırasına saygısızca saldıran bizzat Garipoğlu ailesine” diyerek, bir açıklama yayınladı. 

Açıklama şöyle:

"Kimse kadınlara ‘savunma hakkından’ bahsetmeye kalkmasın"

“Münevver Karabulut’un vahşice katledilmesi tekrar Türkiye’nin gündeminde. Buna Garipoğlu ailesinin pişkinliği, belli bir kesim tarafından aile ile sürdürülen sosyal ilişki ağları, ünlülerin aile ile verdikleri boy boy hicapsız pozlar sebep oluyor. Katilin babasını savunan avukat, Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı görevi yaptı bu ülkede. Hayır, kimse kadınlara ‘savunma hakkından’ bahsetmeye kalkmasın, neyin ne olduğunu sizden çok daha iyi biliyoruz.

"Garipoğlu’nun ailesinin de suça ortaklığıyla gerçekleştirilmiş kolektif bir kadın cinayeti"

Münevver Karabulut cinayeti, katil Cem Garipoğlu’nun ailesinin de suça ortaklığıyla gerçekleştirilmiş kolektif bir kadın cinayetidir. Bu vahşi cinayet, yaşı fark etmeksizin her kadın için ağır bir travmadır. Garipoğlu ailesinin günümüzde de süregelen sorumsuz tavrı, toplumsal adalet ve kamu vicdanı ekseninde asla kabul edilebilir değildir ve suçun şahsiliği ilkesi dahilinde tartışılamaz.

Buradan uyarıyoruz; bu konuyla ilgili paylaşımların kamu vicdanını gözeterek yapılması şarttır. Bu uyarımız, Garipoğlu ailesinin maddi gücüne dayanarak ailenin bu cinayetin parçası olduğunu unutturmaya çalışanlara, kamu vicdanını zedeleyecek paylaşımları neticesi gelen eleştirilere kulak tıkayanlara ve Münevver Karabulut’un hatırasına saygısızca saldıran bizzat Garipoğlu ailesine.”

TIKLAYIN | Münevver Karabulut ailesinin avukatı Epözdemir'den, cinayete ve 14 yıllık sürece ilişkin açıklama

Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, katil Cem Garipoğlu'nun kız kardeşi Sakine Garipoğlu'nun cinayet yöntemine benzer içeriğe sahip bir fotoğraf paylaşmasının ardından, cinayeti ve 14 yıllık süreci anlatan bir açıklama yapmıştı.

Ne olmuştu?

Münevver Karabulut cinayeti 13 yıl önce Türkiye gündemine damga vurmuştu. Cem Garipoğlu tarafından öldürülen Karabulut'un cansız bedeni çöp toplayıcı bir kişi tarafından çöp konteynerinde parçalanmış hâlde bulunmuş ve büyük tepki toplamıştı.

Katil zanlısı Cem Garipoğlu cinayetten sonra kaçmış cinayetten 197 gün sonra teslim olmuştu. Garipoğlu, 10 Ekim 2014'te Silivri'de cezasını çektiği 5 No'lu L Tipi Kapalı Cezaevi'nde kendini asarak intihar etmişti.

Cem Garipoğlu'nun kız kardeşi Sakine Garipoğlu ise 2021'de Instagram hesabından bir aile fotoğrafını paylaşmıştı. Fotoğraftaki koltuğun Münevver Karabulut'un öldürüldüğü odada bulunan koltuk olduğu hala kan izlerinin durduğu iddia edildi. Koltuğu atmadıkları gibi üzerinde de gülerek poz veren Garipoğlu ailesi tepkilere neden olmuştu.

TIKLAYIN | Cem Garipoğlu'nun kardeşi ile fotoğrafı çıkan Nilperi Şahinkaya'dan açıklama

TIKLAYIN | Münevver Karabulut ailesinin avukatı Epözdemir'den tepki gören fotoğrafla ilgili açıklama 

TIKLAYIN | Cem Garipoğlu'nun kardeşi Sakine Garipoğlu'ndan tartışma yaratan paylaşım