Dünya

Titanic'in yönetmeninden yıllar sonra gelen itiraf: "Başrolü Kate Winslet'e vermek için tereddüt ettim, tembel bir oyuncu seçimi olduğunu düşündüm"

Cameron, Variety ile yakın zamanda yaptığı bir röportajda ona Korse Kate lakabının takıldığını belirtti

13 Haziran 2024 10:31

T24 Dış Haberler

Ünlü yönetmen James Cameron, Titanic'in romantik başrolünü Kate Winslet'e vermekte başlangıçta tereddüt ettiğini ve o zamanlar bunun "tembel bir oyuncu seçimi" olduğunu düşündüğünü açıkladı.

O zamanlar 22 yaşında olan Winslet, Oscar ödüllü yönetmenin 1997 tarihli epik filminde Leonardo DiCaprio'nun karşısında rol almadan önce, çoğunlukla Sense and Sensibility (1995), Jude (1996) ve Hamlet (1996) gibi dönem edebiyatı uyarlamalarında yer almıştı.

Cameron, Variety ile yakın zamanda yaptığı bir röportajda ona Korse Kate lakabının takıldığını belirtti.

"Tembel bir oyuncu seçimi gibi görünüyordu" diyen Cameron, "Ama sonra aklıselim galip geldi ve herkesin neden bahsettiğini anlayabildim. O çok canlı. Odaya büyük bir özgüvenle giriyor ve hayat dolu bir kıvılcımı var" ifadelerini kullandı. 

Winslet filmde, talihsiz Titanik'te fakir sanatçı Jack (DiCaprio) ile tanışan ve ona aşık olan genç aristokrat Rose rolünde başrolü üstlendi.

Titanic 1998'de Oscar'da En İyi Film de dahil olmak üzere 11 ödül kazandı ve Winslet törende altı adaylık elde eden en genç kişi oldu.

48 yaşındaki Winslet o zamandan beri bu rolle kazandığı uluslararası şöhreti "korkunç" olarak nitelendiriyor. Şubat ayında Net-a-Porter'a verdiği demeçte, "Kendimi belli bir şekilde görünmek ya da belli bir şey olmak zorundaymışım gibi hissettim ve o dönemde medyanın müdahalesi çok önemli olduğu için hayatım oldukça tatsızdı" dedi.

Cameron 2023'te Titanic'in başrolünü üstlenmesi için Leonardo DiCaprio'nun kolunu "bükmek" zorunda kaldığını açıkladı. DiCaprio'nun "sıkıcı" olduğunu düşündüğü için "başrol oyuncusu" olmak istemediğini hatırlatan Terminatör yönetmeni, o sırada 21 yaşında olan aktörün ancak Cameron'ın onu rolün "aslında zor bir meydan okuma" olduğuna "ikna etmesinden" sonra "rolü kabul ettiğini" söyledi.

Gösterime girmesinin ardından Titanic, ABD gişelerinde 600 milyon dolar ve dünya çapında 1,8 milyar dolar kazanarak o dönemde en çok hasılat elde eden film oldu.