Dünya

Titan denizaltısı faciasında 50 milyon dolarlık dava: Aileler OceanGate'i suçluyor

08 Ağustos 2024 15:01

T24 Dış Haberler

Yeni bir davada geçen iddiaya göre, geçen yıl batan Titan denizaltısının mürettebatının, "öleceklerinin farkında oldukları için son anlarında "büyük bir dehşet ve ruhsal ıstırap" yaşamış oldukları öne sürüldü. 

Fransız kaşif Paul-Henri Nargeolet'in ailesi, OceanGate adlı denizaltı operatörüne 50 milyon dolarlık tazminat davası açarak, şirketi "lanetli geminin sorunlu geçmişi" göz önüne alınarak ağır ihmalle suçladı.

77 yaşındaki Nargeolet, Haziran 2023'te Kuzey Atlantik'in dibindeki ünlü enkaz bölgesine giderken aniden batan Titan denizaltısında bulunan 5 kişiden biriydi ve felaketin nasıl meydana geldiğine dair geniş çaplı bir soruşturmanın merkezinde yer aldı. 

Yetkililer, "Mürettebat, suyun ağırlığı Titan'ın gövdesine baskı yaptıkça karbon fiberin çatırdama sesinin daha da şiddetlendiğini duymuş olabilir. Mürettebat iletişimi ve muhtemelen gücü kaybetti." dedi.

Ancak, Nargeolet'in ailesi davayı açarken OceanGate'i sefer öncesinde gemi dayanıklılığıyla ilgili önemli detayları açıklamamakla suçlayarak, "Bilirkişilerin hesaplamalarına göre, geminin geri dönüşü olmayan arızalarının tam olarak farkında olarak, nihayetinde patlamadan önce dehşet ve zihinsel ıstırap yaşayarak alçalmaya devam edeceklerdi." dedi.

OceanGate sözcüsü dava hakkında henüz açıklama yapmadı.