Gündem

TİP Genel Başkanı Erkan Baş'tan Mehmet Akış'a destek: Hakkari'ye gidiyor

04 Haziran 2024 16:26

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, Hakkari Eşbaşkanı Mehmet Sıddık Akış’ın gözaltına alınmasının ve belediyeye kayyum atanmasının ardından Akış ve DEM'e destek olmak için Hakkari'ye gidecek.

TİP'ten yapılan açıklamada "Halk iradesinin gasbedilmesi girişimine karşı dayanışmayı büyüteceğiz" ifadeleri kullanıldı.

Sosyal medyadan yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde:

"Genel Başkanımız Erkan Baş, Hakkari Belediye Eşbaşkanı Mehmet Sıddık Akış’ın gözaltına alınmasının ve belediyeye kayyum atanmasının ardından Hakkari’ye doğru hareket ediyor. Halk iradesinin gasbedilmesi girişimine karşı dayanışmayı büyüteceğiz, DEM Partili arkadaşlarımızın yanındayız."

TIKLAYIN - Hakkari’de kayyıma gerekçe olan davanın savcısı, Bakanlığın ‘FETÖ firarisi’ listesinden çıktı

TIKLAYIN - Hakkari Belediye Başkanı Akış'a 24 saat avukat görüş yasağı, dosyaya kısıtlılık: "Soruşturmanın amacını tehlikeye düşürebilir"

TIKLAYIN - Hakkari’ye kayyım olarak atanan Vali Ali Çelik: Soylu’dan sonra Hakkari’ye atandı, 31 Mart’tan sonraki ilk kayyım oldu

TIKLAYIN - Hakkari Belediyesi'ne kayyım atanması tepki çekti: "Tamamen antidemokratik bir uygulama; bu yanlıştan bir an önce vazgeçin!"

TIKLAYIN - Özgür Özel'den kayyım tepkisi: Yaşananlar, Hakkari halkının iradesini yok saymaktır, kayyım anlayışının karşısındayız!

TIKLAYIN - Ahmet Türk'ten Özgür Özel'in kayyım açıklamasına: Demokrasi ve halk iradesine saygının önemi açısından değerlidir

TIKLAYIN - CHP'den Hakkari Belediyesi'ne kayyım kararına ilk tepki: Erdoğan'ın "normalleşme" söylemi, bakanlar eliyle baltalanıyor

TIKLAYIN - Hakkari Belediyesi'ne polis baskını; Belediye Eş Başkanı Mehmet Sıddık Akış, gözaltına alındı

TIKLAYIN - Bakanlık duyurdu, Hakkâri Belediyesi'ne kayyım atandı

TIKLAYIN - Hakkari yerel seçim sonuçları

TIKLAYIN - Kayyım bilançosu: Diyarbakır’da taşınmazlar 290 milyon TL'ye resmi kurumlara devredildi

TIKLAYIN - DEM Parti Grup Başkanvekili Koçyiğit'ten Hakkâri açıklaması: Bu karar Türkiye demokrasisine ve muhalefete kurulmuş büyük bir kumpastır; nöbet eylemlerine başlayacağız