Gündem

Timur Cihantimur'un avukatlarından mahkemeye 2 milyonluk gayrimenkul teminatlı kefalet teklifi!

İddiaya göre Cihantimur'un avukatları, mahkeme hâkimine sunulan dilekçede, Türkiye'de babasına ait 2 milyon dolar değerindeki bir gayrimenkulü kefalet olarak göstermeye hazır olduklarını belirtti

22 Haziran 2024 13:03

Timur Cihantimur, Boston John Joseph Moakley Adliyesi'nde ikinci kez hakim karşısına çıkmıştı. Cihantimur'un avukatlarının mahkemeye müvekkillerinin kefaletle serbest bırakılması için 2 milyon dolarlık teminat teklifi sunduğu ortaya çıktı. Cihantimur'un avukatlarının, mahkeme hâkimine sundukları dilekçede, Türkiye'de babasına ait 2 milyon dolar değerindeki bir gayrimenkulü kefalet olarak gösterdikleri öğrenildi.

İstanbul Kemerburgaz'da Oğuz Murat Aci'nin ölümüne neden olduğu kaza sonrası yurt dışına kaçan ve Türkiye'nin iade talebi üzerine Boston kentinde yakalanan 17 yaşındaki Timur Cihantimur ile annesi Eylem Tok, geçen günlerde ABD'de ikinci hâkim karşısına çıkmıştı. Duruşmanın ardından Cihantimur’un tutukluk halinin devamına karar verilmişti. 

2 milyonluk kefalet teklifi

VOA Türkçe'den Mehmet Sümer ve Can Kamiloğlu'nun haberine göre, Timur Cihantimur ve annesi Eylem Tok’un ailesi, sanıkların kefaletle serbest kalması için girişimde bulundu.