Gündem

Tiktok, Twitter ve Threads’e metin gönderileriyle meydan okuyacak

25 Temmuz 2023 09:13

Video akış uygulaması Tiktok, Elon Musk’ın Twitter platformunu X’e dönüştürmesinin ardından ona meydan okuyan son teknoloji devi olmaya hazırlanıyor. Uygulamanın, kullanıcılara yalnızca metin gönderilerinden oluşan bir seçenekle paylaşım yapma özelliği sunacağı belirtildi.

Duyuru, Twitter’ın ünlü mavi kuş logosunu terk edip siyah beyaz bir X’e geçmesiyle birlikte yapıldı. Tiktok’un, kullanıcılarına artık uygulamada fotoğraf, video ya da metin yayınlamak üzere üç seçenek sunacağı açıklandı. Çin menşeili uygulama, yeni özelliğin kullanıcılara, “kendilerini ifade etmenin başka bir yolu” olduğunu belirtti.

Bu ayın başlarında da Tiktok’un Spotify ve Apple Music gibi platformlara rakip olmak için yeni bir müzik hizmeti başlattığı BBC’nin haberinde belirtildi. Hizmetin öncelikle Brezilya ve Endonezya’da başlatıldığı, geçtiğimiz haftadan itibaren ise Singapur, Meksika ve Avustralya’da beta sürümün kullanıma sunulduğu ifade edildi.

Mark Zuckerberg’in patronu olduğu Facebook, Instagram ve Threads gibi popüler sosyal medya platformlarının yanı sıra Elon Musk'ın X'i de halihazırda metin gönderilerini destekliyor. Threads uygulaması, 5 Temmuz’da 100 ülkede birden kullanıma sunulmuştu. Zuckerberg, Threads platformuna beş günden kısa bir süre içinde 100 milyondan fazla kullanıcının kaydolduğunu söylemişti.

Twitter’da ise yeni yaşanan bir gelişme olarak mavi kuş logosunun yerini X logosu aldı. Musk, tweet teriminin de “X” olarak değiştirileceğini açıkladı.