Gündem

THY'nin kara listeye aldığı "Şırdancı Mehmet" karara itiraz edecek

22 Haziran 2023 07:00

Türk Hava Yolları'nın (THY) İstanbul-Gaziantep seferini yapan uçağında çektiği videoyu sosyal medyada paylaşan "Şırdancı Mehmet" olarak tanınan Mehmet Sur, kara listeye alındı. Sur, ''THY'yi zedeleyecek bir şey yapmadım, mizah olsun diye o videoyu çektik. İtiraz edeceğim'' dedi.

Şırdancı Mehmet olarak tanınan Mehmet Sur, 15 Haziran'da THY'ye ait uçakla İstanbul'dan Gaziantep'e gitti. Uçuş esnasında yemek servisinin yapılmasının ardından Sur, bu sırada tişörtünün içinden çıkardığı şırdanı yedi.

Bu anları cep telefon ile kaydeden ve sosyal medya hesabından paylaşan Sur, tartışmalara neden oldu. Görüntülerin sosyal medyada gündem olmasının ardından harekete geçen havayolu şirketi yolcunun marka değerini zedelediği gerekçesiyle Sur'u kara listeye aldı. Sur, 6 ay boyunca THY'den bilet satın alamayacak.

Patronlar Dünyası'ndan Eda Aktürk'e konuşan Sur, şunları söyledi:

"Uçakta normalde videolar çekiyorum, şırdanı business'ta yiyeyim dedim. Türk Hava Yolları'nı zedeleyecek, bir insanı zedeleyecek, bir yolcuyu rahatsız edecek bir hareket yapmadım. İki koltuk, benimle şoförüme aitti.

Hiçbir yolcu hakkına zarar vermeden, yanımdaki yolculardan izin aldıktan sonra şırdanımı aldım yedim. Şırdan da normalde çantanın içinde poşette kendi kutusundaydı. Orda da espri yapayım diye öyle yaptım.

İnsanlar biliyorsun tiyatro her şekilde oluyor yani, filmlere bak, tiyatrolara bak, şarkı söyleyenlere bak. Her zaman bir mizah var. O da benim mizahımdır. Biliyorsun mizahlar yapıyorum, limonlar sıkıyorum insanlara. İnsanlar keyif alıyor diye böyle bir şey yaptım. Bence bu kadar gündem olmasına gerek yoktu, bence biraz abarttılar.

"Onların yemeğini kötülemedim, kimsenin hakkını ihlal etmedim"

Sur, şöyle devam etti:

"Ben sabah bir bana insanlar attı bana 6 ay ceza yemişsin. Dedim ki yemişsek biz de başımın üstüne binmeyiz uçağa arabayla gideriz yolculuğumuza. Başka firmayı kullanırız, bütün cezamız bitti mi yine THY ile devam edeceğiz.

Ama itiraz edeceğim avukat aracılığıyla THY'ye. Onların yemeğini de yedim, kötülemedim. Böyle bir espri yaptım, kimsenin hakkını ihlal etmedim. Benim görüşüm bu cezayı almamam lazımdı, ama demek ki zor durumda kaldılar sosyal medyadaki tepkiler yüzünden.
"

TIKLAYIN | THY, uçakta şırdan yiyen Mehmet Sur'u kara listeye aldı 6 ay bilet satmayacak