Gündem

THY duyurdu: Yurt dışı uçuşlar için seyahat izin belgesi gerekmiyor

28 Nisan 2021 13:17

Türk Hava Yolları (THY), 'tam kapanma' uygulanacak olan günlerde, yolcuların izin belgesi gerekmeksizin yapılan kontrollerde biletlerini ibraz ederek seyahatlerini yapabileceklerini açıkladı.

Koronavirüs nedeniyle tam kapanma uygulanacak olan 29 Nisan saat 19.00  ila 17 Mayıs saat 05.00  arasında, yurt içi seyahatlerin izin belgesi alınarak yapılabileceği açıklanırken; THY, yurt dışı uçuşlarda izin belgesinin zorunlu olmadığını aktardı.

THY'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"29 Nisan Perşembe günü saat 19.00 ile 17 Mayıs Pazartesi günü saat 05.00 arasında yurt dışından gelmeyi ya da yurt dışına seyahat etmeyi planlayan yolcularımız (İç hat aktarmalı seyahat edecekler de dahil olmak üzere) seyahat izin belgesi gerekmeksizin yapılan kontrollerde yurt dışı uçuşlarına dair biletlerini ibraz ederek ve varış ülkesi kabul şartlarını dikkate alarak seyahatlerini gerçekleştirebileceklerdir. Güncel gelişmeler için sosyal medya hesaplarımızı ve web sitemizde yer alan duyurularımızı takip edebilirsiniz." 

TIKLAYIN - THY'den yurt içinde seyahat edecek yolcularla ilgili açıklama: HES kodu ve seyahat izin belgesi zorunlu olacak