Gündem

THY'de yasak delindi: Egemen Bağış'ın kızına özel pasta yaptırıp, bir de fotoğraf çektiler

14 Mart 2024 11:22

Türkiye’nin Prag Büyükelçisi ve eski bakan Egemen Bağış’ın kızı Ecehan Bağış’ın Türk Hava Yolları (THY) seyahatinde, kendisine özel pasta hazırlandığı ortaya çıktı. Kabin görevlileri, yasak olmasına rağmen Bağış ile fotoğraf çekti. Ecehan Bağış, o görüntüleri sosyal medya hesabından paylaştı.

2019 yılında AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile Prag Büyükelçisi olarak atanan Egemen Bağış’ın kızı Ecehan Bağış’ın bir süre önce Güney Türk Amerikan Ticaret Odası’nın (TACCS) İcra Ofisi Direktörü olduğu ortaya çıktı. Bağış, bu sebeple ailesi ile birlikte yaşadığı Prag’dan Amerika Birleşik Devletleri’ne taşındı. Zaman zaman ailesinin yanına Prag’a giden Bağış bu yolculuklarında THY’yi kullandı.

Özel pasta ikram edip fotoğraf çektiler

Politikyol’un haberine göre; Ecehan Bağış, yine THY ile 7 Ocak 2023 tarihinde ise İstanbul’dan ABD’ye uçtu. Bağış’a bu seyahatinde hazırlanan özel pasta, THY’nin kabin görevlileri ve kabin amiri tarafından ikram edildi. Kabin görevlileri, Ecehan Bağış ile bu anları fotoğrafla kayıt altına aldı. Bağış, fotoğrafları sosyal medya hesabından paylaştı.

Bağış’ın paylaştığı fotoğraflar arasında kendisine özel hazırlanan bir de not yer aldı. İyi bir yolculuk dileğinin iletildiği notta THY Kabin Hizmetleri Başkanı Özlem Öncel’in imzası yer aldı.

Türk Hava Yolları’nın 2017 yılında aldığı karara göre, THY çalışanlarının üniformalı fotoğraf, video paylaşımı yasaklanmıştı.