Bilim / Teknoloji

Threads hesabını silenin Instagram'ı da kapanıyor mu?

08 Temmuz 2023 11:25

Instagram'ın metin tabanlı konuşma uygulaması olan Threads, Twiter’a alternatif olarak açıldı. 5 Temmuz 2023 gece yarısı kullanıma açılan platform hakkındaki ilk şüpheli bilgi pek gecikmedi. Threads hesabını silen kullanıcıların bağlantılı olan Instagram hesabı da siliniyor.

Threads’in gizlilik politikası, Instagram çatısı altında bulunuyor.

Teyit.org söz konusu hesap silinme iddiasını incelerken, Threads hesabını silen kullanıcıların bağlantılı olan Instagram hesabının da silindiği iddiasını doğruladı.

Instagram’ın gizlilik ilkeleri sayfasında yer alan bilgiye göre Threads hesabını tamamen kapatmanın tek yolu Instagramı da kapatmaktan geçiyor. Sayfada,  “Threads profiliniz Instagram hesabınızın bir parçasıdır ve istediğiniz zaman Instagram hesabınızı silerek Threads profilinizi silebilirsiniz" deniliyor. 

Bunun yanında Threads hesabını geçici olarak dondurmak mümkün. Instagram, Threads hesabını donduran kullanıcıların bağlı olduğu Instagram hesabının etkilenmeyeceği ifade ediliyor. Fakat hesabı dondurmak, kapatmak ile aynı değil. 

Instagram, hesabını donduran kullanıcıların uygulamadaki verilerinin silinmeyeceğini belirtiyor. Threads hesabını donduran kişilerin profilleri, hesap yeniden aktifleştirilene kadar görünmüyor. 

Öte yandan Instagram hesabınızı dondurduğunuzda, Instagram’a bağlantılı olarak çalışan Threads uygulaması da kapanıyor. Çünkü Threads’in çatı uygulaması Instagram.

Yani Threads hesabını tamamen silmek Instagram’ın da silineceği anlamına geliyor ancak geçici bir süreliğine dondurmak bağlı olan Instagram hesaplarını etkilemiyor.

TIKLAYIN - 10 soruda Threads nedir; Twitter ile arasındaki fark ve benzerlikler nelerdir?