Dünya

The Killers, Gürcistan konserinde sahneye Rus vatandaşı çağırdı; solist "Hepimiz kardeşiz" deyince insanlar salonu terk etti

16 Ağustos 2023 08:35

T24 Dış Haberler

"Mr. Brightside" ve "Somebody Told Me" gibi parçalarla tanınan The Killers'ın solisti Brandon Flowers, Gürcistan'daki konserinde Rus bir hayranını sahneye çağırarak, "Hepimiz kardeşiz" dedi. Bunun üzerine Karadeniz Arena'ya gelenlerin bir bölümü Flowers'ı ıslıklayarak, konseri terk etti.

Salı günü Gürcistan'ın başkenti Batum'daki konserde The Killers sahneye For Reasons Unknown şarkısında davul çalması için bir Rus vatandaşını davet etti. 

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde Flowers'ın, "Buraların görgü kurallarını bilmiyoruz ama bu adam bir Rus. Bir Rus'un sahneye çıkması sizin için uygun mu?" diye kalabalığa sorduğu duyuluyor. Flowers'ın çağrısını alkışlayanlar da yuhalayanlar da oldu. Eski bir Sovyet Cumhuriyeti olan Gürcistan, 2008'de Rusya tarafından işgal edilmişti. 

Şarkıdan sonra kalabalıktan yuh sesleri ve ıslıklar yükselince Flowers, "Birinin kardeşiniz olduğunu anlayamıyor musunuz? Kardeşiniz değil mi? Ülkelerimizin sınırlarına göre insanları ayırıyor muyuz? Amerikalı olduğum için ben kardeşiniz değil miyim?" diye sordu. 

"Beraber kutlama yapmak için" toplandıklarını söyleyen Flowers, "İşlerin çirkinleşmesini istemiyorum. Ben hepinizi kardeşim olarak görüyorum" dedi. 

Setlist.fm'in aktardığına göre, birçok kişi, harekete tepki göstererek konseri terk etti.

The Killers, konserden sonra bir özür yayımlayarak, davul çalmak için seyirciyi sahneye davet etmelerinin bir gelenek olduğunu, ancak "hepimiz kardeşiz" söyleminin yanlış anlaşılabileceğini gördüklerini ifade etti.

Rusya, Gürcistan topraklarının yaklaşık yüzde 20'sini işgal etmeye devam ediyor.