Spor

The Independent: 'Seçim sonrası karmaşası' endişesi nedeniyle Şampiyonlar Ligi finalinin Türkiye'den alınması gündeme gelebilir

18 Nisan 2023 12:47

T24 Dış Haberler

UEFA'nın Türkiye'deki seçimlerin yaratabileceği "kargaşa" nedeniyle Şampiyonlar Ligi finalinin İstanbul'dan başka yerde oynanması hakkında bir B planı yaptığı belirtildi.

Britanya'da yayın yapan The Independent'ın haberine göre UEFA, finalin Türkiye'de oynanması planında henüz bir duruş değişikliğine gitmedi, ancak "potansiyel bir siyasi anlaşmazlık konusunda yeterince endişe gündeme getirildi".

The Independent'ın baş futbol yazarı Miguel Delaney, "Dünyanın en önemli spor müsabakalarından birinin askerlerin sokaklara inmesinden sonra gerçekleştirime olasılığının" gündeme getirildiğini belirtti. 

Delaney, Türkiye'de 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerin çok yakın geçmesinin beklendiğine dikkat çekerken, birçok uzmanın ülkede seçim kaynaklı kargaşa yaşanabileceğini öngördüğünü ifade etti.

Bir değişiklik olmazsa Şampiyonlar Ligi finalinin 10 Haziran'da İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda oynanması planlanıyor. 

UEFA daha önce İstanbul'da oynanması planlanan 2020 ve 2021 Şampiyonlar Ligi finallerini, Kovid pandemisine bağlı gerekçelerle Portekiz'de oynanmıştı.

Geçen sene St. Petersburg'da oynanması planlanan final de Rusya'nın Ukrayna'yı işgali nedeniyle Fransa'da oynandı.