Spor

TFF Başkanı Büyükekşi: Süper Lig için bir marş ve yeni logo hazırlayacağız

"Süper Kupa 30 Aralık'ta oynanacak; görüştüğümüz iki seçenek kaldı: Suudi Arabistan ve Abu Dhabi"

26 Eylül 2023 17:50

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Süper Lig için bir marş ve yeni logo hazırlayacaklarını belirtti. Yarı otomatik ofsayt sisteminin ocakta geleceğini belirten Büyükekşi, Süper Kupa maçının tarihi ve yeriyle ilgili de açıklamalar yaptı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, futbol gündemine dair açıklamalarda bulundu.

Tivibuspor'a konuşan Başkan Büyükekşi'nin sözleri şöyle:

"Yurt dışındaki oyuncularımızın sık sakatlanma sebebi..."

"Başkan olduktan sonra 30 kulübün altyapısını inceledik. Hollanda ve Belçika'da altyapılar 6 yaşında başlıyor. Yurt dışına giden oyuncularımızın sık sık sakatlanmasıyla ilgili bir yazı okudum. 6 yaşında başlamadıkları için bu sakatlıklar oluyor."

"Bize yakışmaz" kampanyası

"Bize yakışmaz" sloganıyla futbolumuz için bir kampanya başlatacağız. Yılmaz Erdoğan, Derya Uluğ, Acun Ilıcalı gibi tanınmış isimler, futbolcular ve başkanlar da buna katılacak. TFF'nin tek başına kampanyası olmayacak. Kulüpler Birliği ile görüştük. Bu kampanyayı kamu spotu haline getireceğiz. Küfür, şiddet için değil, stadyumlara güzelliklerin yaşandığı bir yer olması için gelmeliyiz. RTÜK de kamu spotu olması için destek sağlayacak."

Euro 2032 finali nerede olacak?

"EURO 2032 için İtalya ile birlikte 9 Ekim'de UEFA'da sunum yapacağız. Turnuvayı alırsak 10 Ekim'den sonra 9 yıllık süreç başlıyor. İtalya ile 5'er şehirde oynatacağız, her şey yarı yarıya olacak. Tek olan iki şey var; açılış maçı ve final maçı. Bu iki maçın yerleri şu anda belli değil. 2026 sonuna kadar 80 bin kişilik stadyum imkanını kim sağlarsa final maçı onun olacak. Aynı anda tamamlanırsa kura çekilecek."

Süper Lig'e yeni marş ve logo

"Süper Lig'e bir marş ve yeni bir logo hazırlayacağız. Garo Mafyan bir marş hazırlıyor bizim için. Şampiyonlar Ligi gibi Süper Ligi'nde bir marşı olacak. Süper Lig'in yeni logosu için de Şampiyonlar Ligi logosunu yapan kişiyle çalışıyoruz"

"Yarı otomatik ofsayt sistemi 1 Ocak'ta geliyor"

"Yarı otomatik ofsayt sistemine 1 Ocak'tan itibaren başlıyoruz. Ekim ayında bu konuda hakemlere eğitim verilecek ve kasım ayı sonuna kadar hazır hale gelecekler."

TFF Süper Kupa'nın tarihi ve yeri

"Süper Kupa 30 Aralık'ta oynanacak. Nerede oynanacağına dair iki ülkeyle görüşüyoruz. Görüştüğümüz iki seçenek kaldı. Suudi Arabistan ve Abu Dhabi. Bir takım ekonomik konular konuşuyoruz. Daha netleşmedi. Bunlar istiyorlar ama ekonomik konuları konuşuyoruz. Fenerbahçe ve Galatasaray da istiyor. Bir ay içinde belli olacak."

Marka değeri ve play-off açıklaması

"Naklen yayında çok aşağılardayız. Marka değerimizi yükseltmek istiyoruz. Bu Play-Off ile mi olur, başka bir şey ile mi olur, çalışıyoruz. Seyir zevki yüksek, insanları sahalara ve televizyon başına daha çok getirmeliyiz. Bunları birlikte yapacağız. Taraflar anlaşırsa, anlaştığımız şirket Hypercube'ten rapor gelirse, Play-Off için oturur konuşuruz. Ekonomik geliri nasıl arttıracağımıza karar vereceğiz. 500 milyon dolarları yakalamak için yeniden ne gerekiyorsa onu yapacağız."

Kuntz'la ayrılığın perde arkası

"Ben hep istikrardan yanaydım. Stefan Kuntz'un basın toplantısını dinlemedim. Gerekli olmayan sözler. Ben birlik beraberlik diyorum, o şikayet ediyor. Kendisine kimsenin sahip çıkmadığını falan söylemiş. Ben, kendisine devamlı sahip çıktım. Bu işi sahada futbolcular ve teknik ekip kazanacak. Baktım ve arada bağların koptuğunu gördüm. Bundan sonrası risk olacaktı. Hoca, futbolcuları suçladığında, endişeye düştüm. Soyunma odasına gittim, hoca sinirli ve hiç tepki vermedi. Ben ise 'Sonucun önemi yok, işimiz bakalım' diyecekken; hocayı agresif gördüm. 'Geçmiş olsun' dedim ve çıktım. Sonrasında 'Hoca ayağına ateş etti' dedim. EURO2024'e katılmaya çok önem veriyoruz. Almanya'da evimizde gibi olacağız. Vincenzo Montella'ya da söyledim, hedefimiz sadece gruplara kalmak değil. Yunanistan, Avrupa Şampiyonası düzenledi ve şampiyon oldu. Türkiye'nin de 2032'de şampiyon olması lazım."