Dünya

Texas'ta eve silahlı saldırı: 1'i çocuk 5 kişi öldürüldü, saldırganın komşuları olduğu düşünülüyor

30 Nisan 2023 08:51

T24 Dış Haberler

ABD'nin Texas eyaletinde polis, bir adamın yarı otomatik silahıyla pratik yapması nedeniyle tartıştığı komşularını öldürdüğüne inanıyor. 

Cuma gecesi Houston'ın kuzeyindeki Cleveland kasabasında meydana gelen saldırıda öldürülen 5 kişinin de Honduraslı olduğu ve aralarında 8 yaşında bir çocuğun da olduğu ifade edildi. 

Kasabanın şerifi Greg Capers, öldürülen iki kadının saldırıda hayatta kalan iki çocuğun üzerinde bulunduğunu ifade etti. Yerel televizyona yaptığı açıklamalarda, "Sanırım bebekleri koruyup onları hayatta tutmaya çalışıyorlardı" diyen Capers, "Tüm kurbanlar boyunlarının üstlerinden, neredeyse infaz stili vurulmuşlar" ifadelerini kullandı.

Şüphelinin 38 yaşındaki Francisco Oropez olduğu açıklandı. Silahlı ve kaçmakta olduğu düşünülen Oropez'e 5 cinayet suçlaması yöneltildi.

Polis, cinayet yerinin yakınlarındaki bir ormanlık alanda saklandığı düşünülen Oropez'i köpek ve dronlarla arıyor. 

Polis, cuma günü yerel saatle 22.30'da, bir "taviz" ihbarı aldıklarını belirtti. Dedektiflere göre kurbanlar, sarhoş olduğu düşünülen Oropez'e "çocuklarını uyutmaya çalıştıklarını" söyleyerek silahını ateşlemeyi bırakmasını söylediler. 

Şerif Capers, saldırganın tartışmadan sonra taraflar dağılınca, silahını doldurup kendisini uyaran komşularının evine girip ateş ettiğini düşünüyor. 

Saldırı anında evde toplamda 10 kişi bulunuyordu. Yetişkinler olay yerinde hayatını kaybederken, 8 yaşındaki çocuğun da hastanede öldüğü açıklandı.