Dünya

Texas’ta AVM’ye saldırı düzenleyen saldırganın neo Nazi görüşlere sempati beslediği ortaya çıktı

08 Mayıs 2023 08:53

ABD’de yetkililer Texas’ta bir alışveriş merkezine düzenlediği saldırıyla en az sekiz kişinin ölümüne neden olan saldırganın beyaz üstünlükçü ideolojide olup olmadığını araştırıyor. Hazırlık aşamasında olan raporda, saldırganın neo Nazi görüşlere sempati beslediği belirtildi.

NBC News ve CNN, tetikçi olduğu iddia edilen kişinin Mauricio Garcia olduğunu kamuoyuna açıkladı. Soruşturmanın ayrıntılarını kamuoyuna açıklayamayan ve adının açıklanmaması koşuluyla konuşan bir yetkili, federal ajanların, Garcia’nın kullandığına inandıkları sosyal medya hesaplarını ve beyaz üstünlükçü ve neo-Nazi görüşlerine ilgi duyduğunu ifade eden gönderileri incelediğini söyledi.

Yetkili, Garcia'nın polis tarafından öldürüldüğünde göğsünde aşırı sağcılar ve beyaz üstünlüğü grupları arasında popüler olan "Right Wing Death Squad" ifadesinin kısaltması olan "RWDS" yazan bir yama olduğunu da söyledi.

Cumartesi öğleden sonra Allen Premium Outlet'e ateş açan saldırgan, olayla ilgisi olmayan bir telefon görüşmesi nedeniyle orada bulunan bir polis memuru tarafından öldürüldü. Times'ın haberine göre polis şefi Brian E Harvey, saldırganın tek başına hareket ettiğini açıkladı.

NBC News, yetkililerin Garcia'nın internette beyaz üstünlükçü içerikle etkileşime girdiğini tespit ettiğini ve bu tür içerikleri kendisinin de  yayınladığını bildirdi.