Ekonomi

Tesla Türkiye Genel Müdürü Kemal Geçer'den veda mesajı

01 Aralık 2023 10:06

Tesla Türkiye Genel Müdürü Kemal Geçer, sosyal medya hesabından veda mesajı yayımladı. 

Otomotiv sektörü gazetecisi Emre Özpeynirci, Tesla Türkiye Genel Müdürü Kemal Geçer’in görüş ayrılıkları nedeniyle 15 Kasım’da biten 2 yıllık sözleşmesinin yenilenmeyeceğini, bu süre zarfında da izne gönderildiğini belirtmişti. 

20 Kasım'da konuşan Geçer, Tesla’nın 15 Kasım’da kontratı bittikten sonra kendisini göndermediğini, tam tersine görevinde istifa ettiğini belirterek, “Türkiye’de otomotiv sektörünü 2024’te zor bir yıl bekliyor. Tesla’nın işi eğer gerekli yatırımları yapmazsa zor. Hep birlikte göreceğiz. Ama ben üstüme düşen görevi yapıp, söz verdiğim gibi tüm araçları sahiplerine zamanında teslim ettim. 2 yıllık görevimi zirvede bıraktım” demişti. 

30 Kasım'da veda mesajı paylaşan Kemal Geçer'in açıklaması şöyle:

“Otomotiv sektörünü ilham kaynağı olacak şekilde değiştiren, sadece teknolojik olarak değil aynı zamanda dünyanın gelecek projeksiyonu içinde lider bir marka olan Tesla’nın Türkiye’deki kurulum ve konumlandırma sürecini tamamlamış olmanın mutluluğunu yaşıyorum. İki yıldır kurucu genel müdür olarak yürüttüğüm Tesla Türkiye’deki görevimden kasım ayı sonu itibariyle yeni bir projeye odaklanmak üzere ayrılıyorum. Bu süre içinde harika bir ekiple kuruluş-lisanslar-satış- hizmet-teslimat-servis süreçlerini birlikte geliştirdik. Kuruluş ve yapısal süreçlerin tamamlanmasının ardından araçların müşteriye teslim edilmesine kadar olan her aşamada gece gündüz keyifle birlikte çalıştık. Müşterilerimizle mağazada yaptığımız keyifli sohbetleri ve bazı araçları bizzat teslim ederken yaşadığım mutluluğu unutmam mümkün değil. Bu mutluluğun arkasında tabi ki müşterilerimize ve sektöre getirdiğimiz birçok yenilik ve başarı yer alıyor; Bir otomotiv markası olarak ilk defa (ithalatçı distribütör ve bayi olmaksızın) doğrudan ve online satın alma deneyimini yaşattık. BTK onay sürecinden geçip yerli operatör ile bağlantılı hizmetler veren ilk yabancı otomotiv markası olduk.”

Bir otomotiv markası olarak ilk defa (ithalatçı distribütör ve bayi olmaksızın) doğrudan ve online satın alma deneyimini yaşattık. -BTK onay sürecinden geçip yerli operatör ile bağlantılı hizmetler veren ilk yabancı otomotiv markası olduk. -EPDK’dan şarj operatörü lisansı alan ilk yabancı otomotiv şirketi olduk. -Tesla şirket tarihinin en başarılı lansman ve pazar girişini yaptık. -Lansmandan hemen bir ay sonra araç teslimatlarına başlayıp ilk dört ayda 10 bin üzerinde müşterimizi aracına kavuşturarak bir rekora imza attık. Her aşaması yenilik ve gelecek vizyonu içeren lansman ve operasyon süreçlerinin başarı ile tamamlanmasını sağlayan, bu yoğun ve heyecan dolu süreçte benimle birlikte harika bir özveri ile çalışan tüm ekip arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunarım. Bu başarının sağlanmasında katkıları olan değerli iş ortaklarımıza, Kamu Yetkililerine, bir otomobil değil Tesla almanın heyecanını yaşayan müşterilerimize ayrıca teşekkür ederim. Bana güvenerek bu eşsiz deneyimi yaşamamı sağlayan şirket Yönetimine ve sevgili Elon’a sonsuz teşekkürlerimi sunarım. İki kişi ve bir masa olarak başlayan Tesla Türkiye, bu yolculuğa 100 kişilik harika ve etkin bir ekip olarak büyüyerek devam edecek. Sevgi ve saygılarımla Kemal Geçer. "

TIKLAYIN -  Kemal Geçer: 2 yıllık görevimi zirvede bıraktım