Dünya

Telegram CEO'su Durov, 5 milyon euro kefalet ve Fransa'dan ayrılmama şartıyla serbest bırakıldı

29 Ağustos 2024 07:55

T24 Dış Haberler

Paris'in kuzeyindeki Le Bourget Havalimanı'nda 24 Ağustos Cumartesi günü Fransız polisi tarafından gözaltına alınan haberleşme uygulaması Telegram'ın CEO'su Pavel Durov, hakkında açılan soruşturma kapsamında 5 milyon euroluk kefalet ve yurtdışı çıkış yasağı ile birlikte serbest bırakıldı. 

Çocuk pornosu ve sahtecilik gibi suçlar nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan 39 yaşındaki Durov'un haftada iki kez Fransız polisine imza vermeye gideceği belirtildi. 

Durov'un gözlatına alınması, Rusya'da tepkilere neden olmuştu. Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, Durov'un "yasal savunması için gerekli tüm fırsatlara sahip olmasını" umduğunu söyleyerek, Moskova'nın bir Rus vatandaşı olarak Durov’a "gerekli tüm yardım ve desteği sağlamaya hazır" olduğunu belirterek "Ancak Durov'un aynı zamanda Fransız vatandaşı olması durumu daha da karmaşık hale getiriyor" diye konuşmuştu.

TIKLAYIN - Guardian: Gözaltına alınan Telegram'ın kurucusu Durov, yasa dışı işlemler, cinsel istismar ve otoritelere bilgi vermeyi reddetmekten suçlanıyor