Ekonomi

SARAR Yönetim Kurulu Başkanı'ndan 'küçülme' açıklaması: Ayıp değil

"Yüzde 15-20 küçülüyoruz, niye küçülüyoruz; emekli işçileri çıkartıyoruz, yerine daha genç insanlar alacağız"

26 Kasım 2019 10:24

T24 Ekonomi
 

Tazminat toplu ödenmeyecek

“Bugüne kadar bütün şartlarımızı zorlayarak bu noktaya geldik” denen yazıda, yönetim kurulunca alınan karar doğrultusunda üretim, üretime bağlı birimler, kesim, yönetim, depolar, muhasebe, personel, temizlik, bakım, sosyal hizmetler, makine bakım kadrolarından personel azaltımına gidileceği duyurulmuş ve işten çıkarmalarda önceliğin, kendi isteği ile işten ayrılmak isteyenlere verileceği kaydedilmişti.

Yazıda kıdem ve ihbar tazminatlarının toplu ödenmeyeceği de belirtilerek, “İlk taksit 10 bin TL ve takip eden taksitler 5 bin TL’den az olmamak üzere toplam 6 taksitte ödenebilecektir. 4857 sayılı İş Kanunu’nun 29’uncu maddesi gereği yapılan toplu çıkışlarda çıkan personel İŞKUR’un işsizlik maaşından faydalanılabilecektir” denmişti. 

Cemaleddin Sarar: Yüzde 15-20 küçülüyoruz, niye küçülüyoruz? 

Çıkan haberlerin ardından BloombergHT televizyonunda 'Piyasa Hattı' programına bağlanan Cemalettin Sarar ise konuya ilişkin şunları söyledi: 

"Biz fabrika kapatmıyoruz kardeşim. Fabrika kapatmıyoruz, fabrikalar açıyoruz, memlekete, devlete, millete, beşeriyete faydalı olmak için çalışıyoruz. Biz şimdi yüzde 15-20 küçülüyoruz, niye küçülüyoruz? Bunun sebebi şu; emekli işçiler var bizde çalışan, onları çıkartıyoruz, onların yerine daha genç insanlar almak için küçülüyoruz yani. Küçülmek demek ayıp değil.

"Mağazalarda kiraları pahalı olan yerlerden çıkıyoruz. Mağaza azaltmıyoruz, gayet güzel gidiyoruz. İhracat yapıyoruz, devlete, millete gayet güzel yani. İşimiz güzel yani."