Dünya

Texas'taki okul saldırısında yaralanan öğretmen, polisi 'korkaklıkla' suçladı

Saldırıda, 19 öğrenci ile 2 öğretmen hayatını kaybetmişti

08 Haziran 2022 13:00

ABD’nin Texas eyaletinde bulunan Uvalde kasabasında, 19 öğrenci ile 2 öğretmenin öldürüldüğü saldırıda yaralanan bir öğretmen; olaya müdahale etmekte geciken polis ekiplerini, 'korkak' olduklarını söyleyerek eleştirdi.   

BBC'de yer alan habere göre; saldırının gerçekleştiği sırada öğrencilerin film izlediğini belirten öğretmen Arnulfo Reyes, saldırı esnasında öğrencilerinden 'uyuma taklidi' yapmalarını ve sıralarının altına saklanmalarını istediğini ifade etti. Saldırıda öleceğine inandığını söyleyen öğretmen, "Öğrencilerimin konuşmaması için dua ettim" dedi.

Sınıfındaki 11 öğrencisinin hayatını kaybettiği Reyes, polisin sınıfa gelip saldırgana müdahale etmesinin çok uzun sürdüğünü anlattı. 

Olayda yaralanan Reyes, ABC kanalına yaptığı açıklamada, polis tarafından terkedildiklerini söylerken, "Onlar korkak; koridorda durdular ve bizim için hiçbir şey yapmadılar. Polisin, kurşun geçirmez yeleği vardı; benim hiçbir şeyim yoktu. Polis, bizi korumak ve savunmakla yükümlü. Bu yaptıklarının hiçbir mazereti olamaz. Onları asla affetmeyeceğim" dedi. 

Ne olmuştu?

18 yaşındaki Salvador Ramos, 24 Mayıs'ta, AR-15 tipi otomatik saldırı silahı ile Uvalde kasabasında bulunan Robb İlkokulu'ndaki iki sınıfa saldırı düzenlemişti.

19 öğrenci ve 2 öğretmenin vurularak öldürüldüğü saldırıda; saldırgana 1 saat 17 dakika boyunca müdahale etmeyen polis, saldırıyı engellemekte geciktiği için eleştiriliyor. 

Müfettişler, saldırıyı ve hayatını kaybeden kişileri bildirmek için acil hat 911'i arayan öğrencilerden gelen mesajların; olay yerindeki polis memurlarına iletilmediğini söylemiş; durumu, 'sistem başarısızlığı' olarak nitelendirmişti. 

Yetkililer ise polisin; aktif bir saldırganın, barikatların arkasına sığınmış bir bireye dönüştüğünü düşündüğünü ve bunun yanlış bir karar olduğunu söylemişti.