Gündem

TED Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu'dan 'Moğollar' açıklaması: Yaşanan olaylar derinden üzdü

"TED olarak kendilerini ağırlamaktan her zaman onur duyacağız"

30 Kasım 2022 16:04

Türk Eğitim Derneği (TED) Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, Emre Karaca’nın İstanbul Sözleşmesi sonrası  TED Edirne Koleji Kurucusu Nesim İba ile yaşanan gerilime ilişkin olarak "Yaşanan olaylar bizi derinden üzmüştür." denildi.

Müzik yazarı Murat Meriç, Moğollar'ın  TED Edirne Koleji'nde düzenlediği konserin ardından yaşananları kaleme aldı. Meriç, Emrah Karaca'nın İstanbul Sözleşmesi'ne dair sözlerinin ardından TED Edirne Koleji Kurucusu Nesim İba'nın sinirli bir şekilde kulise geldiğini ve "O Cem Karaca’nın oğlu çok ayıp etti, iki alkış almak için okumadığı bir sözleşmeyi savundu, şovunu yaptı, okul salonunu siyaset kürsüsüne çevirdi, devletin valisi salondayken o cümleleri kuramazsınız" dediğini aktardı. 

Pehlivanoğlu yaşananlara ilişkin olarak, "Moğollar, benim de severek dinlediğim, bu ülkenin kıymetli değerlerindendir. Kız çocuklarının okutulması yararına düzenlenen harika bir konserin ardından yanlış anlaşılmalar sonucunda yaşanan olaylar bizi derinden üzmüştür. TED olarak kendilerini ağırlamaktan her zaman onur duyacağız." paylaşımını yaptı. 

TIKLAYIN | Murat Meriç: TED Edirne Koleji Kurucusu Nesim İba, İstanbul Sözleşmesi sözlerinin ardından sinirle Moğollar'ın kulisine geldi, "Devletin valisi salondayken o cümleleri kuramazsınız" dedi