Dünya

Tecavüzle suçlanan oyuncu Russell Brand, hükümetin kendisini sansürlemek istediğini iddia ettiği yeni bir video yayımladı

Tecavüzle suçlanan oyuncu, iddialardan bu yana kamuoyuna yaptığı ilk yorumda takipçilerine destekleri için teşekkür etti

23 Eylül 2023 12:02

T24 Dış Haberler

Britanya'da tecavüz ve cinsel saldırıyla suçlanan aktör ve komedyen Russell Brand, yeni bir video yayımlayarak hükümeti kendisini sansürlemeye çalışmakla suçladı. 

Dört kadın 2006 ile 2013 yılları arasında İngiliz aktörün kendilerine cinsel saldırıda bulunduğunu açıklamıştı. Times, bir kadının tecavüz iddiasında bulunduğunu, bir diğerinin ise Brand’in kendisine 16 yaşındayken ve hala okuldayken saldırdığını söylediğini belirtmişti. Cinsel saldırı ve tecavüz suçlamaları, ilk olarak Sunday Times, Times ve Channel 4's Dispatches tarafından yayımlanmıştı. 

TIKLAYIN | İngiliz komedyen ve aktör Russell Brand'e yönelik suçlamalar neler?

48 yaşındaki komedyen ve aktör, yayımladığı videoda, destekçilerine "Size sunulan bilgileri sorguladığınız için teşekkür ederim" dedi. Brand, YouTube'u takip ederek sitedeki içeriğini kaldırmayı reddeden çevrimiçi video platformu Rumble'daki düzenli programına geri döneceğini söyledi.

X'te yayımlanan üç dakikalık videoda, cinsel saldırı iddialarının ardından sosyal medya platformlarındaki videoları için reklam geliri elde etmesinin engellenmesine yönelik hamlelerin "çevrimiçi güvenlik tasarısı bağlamında" gerçekleştiğini iddia etti.

Brand, "Şimdiye kadar muhtemelen İngiliz hükümetinin büyük teknoloji platformlarından çevrimiçi içeriğimizi sansürlemelerini istediğini ve bazı çevrimiçi platformların bu talebe uyduğunu biliyorsunuzdur. Bilmediğiniz bir şey varsa o da bunun, Birleşik Krallık'ta kapsamlı gözetim ve sansür yetkileri veren ve halihazırda kabul edilmiş bir yasa olan çevrimiçi güvenlik yasa tasarısı bağlamında gerçekleştiğidir" dedi. 

Kendisine yöneltilen iddialara doğrudan yanıt vermeyen Brand, "derin devlet ve kurumsal gizli anlaşma" ve "büyük ilaç şirketlerinin hükümet politikalarını nasıl etkilediği" gibi konularda konuşmaya devam edeceğini söyledi.

Elon Musk ve tecavüzden yargılanmayı bekleyen Andrew Tate, Brand'e destek açıkladı

X ve SpaceX'in sahibi Elon Musk ve sosyal medya fenomeni Andrew Tate, kadınlar tarafından tecavüzle suçlanmasının ardından Russell Brand'e destek açıklamak için sıraya girdi. 

Brand'in "Stay Free" adlı podcast yayınında medyaya yönelik sağcı eleştirileri nedeniyle "koordineli bir medya saldırısının" bir parçası olarak hedef alındığını öne süren videosuna yanıt yazan Musk, "Tabii ki. Rekabeti sevmiyorlar" dedi. 

Romanya'da tecavüz ve insan kaçakçılığı suçlamalarıyla yargılanmayı bekleyen sosyal medya fenomeni Tate de platformda Brand'e destek verdi.

Tate, Brand'e "Kulübe hoş geldin," dedi ve karikatürize edilmiş bir şövalye resmiyle birlikte şu başlığı attı: "Çılgın b-h iddialarıyla savaşmaya gidiyorum"

Bir başka paylaşımında da "Matrix saldırısı" diye yazdı.