Gündem

TCDD Genel Müdürü ve İBB Genel Sekreteri için gözaltı kararı mı çıktı?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı yeni bir operasyon için düğmeye bastı; TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman ve İBB Genel Sekreteri Adem Baştürk için gözaltı kararı çıktığı öne sürülüyor

25 Aralık 2013 18:05

Arzu Yıldız / Ankara

17 Aralık'ta başlayan yolsuzluk ve rüşvet operasyonu üç bakanın istifası ve bu isimlerden Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın Başbakan Tayyip Erdoğan'ı da istifaya davet etmesiyle hükümet krizine dönüşürken İstanbul'da yeni bir operasyon için düğmeye basıldı. Yeni operasyon kapsamında yaklaşık 30 kişinin bulunduğu bir liste için gözaltı kararı çıkarıldığı bildirildi. Aralarında Kalyon Grup Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Cemal Kalyoncu, TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, eski milletvekili ve İBB Genel Sekreteri Adem Baştürk, BİM'in kurucu ortaklarından İcra Kurulu Başkanı Latif Topbaş, Kuveyt Türk Katılım Bankası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Abdullah Tivnikli, Cengiz Aktürk'ün de bulunduğu çok sayıda isim için gözaltı kararı çıktığı öne sürülüyor! 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı yeni bir operasyon için düğmeye bastı. Ergenekon savcılarından Muammer Akkaş tarafından yürütülen yeni soruşturma kapsamında, aralarında bazı siyasetçilerin, bürokratların ve işadamlarının da bulunduğu büyük bir grup için harekete geçildi. Soruşturma kapsamında, yeni yolsuzluk iddialarıyla ilgili olarak operasyon emri verildi. Operasyonun İstanbul Başsavcıvekili Zekeriya Öz tarafından koordine edilen 17 Aralık soruşturmasından bağımsız olduğu, iki soruşturma arasında bağlantı bulunmadığı öğrenildi.

Savcı Muammer Akkaş’ın başvurusu sonucu çıkartılan arama ve gözaltı kararlarının ilgili emniyet birimlerine iletildiği ifade edildi. Arama ve gözaltı emirleri kapsamında 30 dolayında kişinin bulunduğu bildirildi.