Gündem

TCDD'den YHT'ye yapılan 'zamma' ilişkin açıklama: Adaletsiz farklar giderildi

Aylık abonman ücreti 424 liradan 960 liraya yükselirken, Ankara-İstanbul 2 bin 100'den 3 bin 847 liraya çıkmıştı

11 Şubat 2020 09:13

Yüksek Hızlı Tren (YHT) abonman biletlerine uygulanan indirimin kaldırılması, bilet fiyatlarına fahiş zam olarak yansırken, TCDD yönetimi bu zammı, ‘’Normal ücretlerle, abonman ücretleri arasındaki adaletsiz farklar giderildi’’ diyerek savundu.

TCDD aylık abonman biletler ve internet üzerinden satışlarda uyguladığı indirimleri kaldırmış ve bu durum da biletlere zam olarak yansımıştı. Eskişehir-Ankara hattında aylık abonman ücreti 424 liradan 960 liraya yükselirken, Ankara-İstanbul 2 bin 100'den 3 bin 847 liraya çıkmıştı.

CİMER'e zam konusunda yapılan şikayetlere cevap veren TCDD yönetimi, ‘'2009 yılında hizmete girmesinin ardından YHT'yi vatandaşlarımız ile tanıştırmak, sevdirmek ve seyahat alışkanlığı kazandırmak için uygulamaya konulan ve yüzde 77'ye kadar değişik oranlarda olan indirimler, güncel fiyatlara göre yeniden düzenlenip, normal ücretlerle abonman ücretleri arasındaki adaletsiz farklar objektif ve rasyonel orana çekilmiştir” dedi. YHT zammına ilk günden bu yana karşı çıkan ve kamuoyu oluşturan CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, “Adalet zamla mı sağlanır? Kamu hizmetine yüzde 238'lere varan zam nasıl objektif olabilir? Yapılması gereken bu zamları geri almaktır” dedi.

TIKLAYIN - TCDD'den YHT biletlerine zam!