Gündem

TCDD'den, KAOS GL'nin "Nefrete karşı el ele" kamu spotuna suç duyurusu

Nefret suçuna karşı çekilen film, iktidara yakın bazı kesimler tarafından hedef haline geldi

25 Eylül 2023 14:16

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD), Marmaray'da bir vagonda çekilen ve "Nefrete karşı el ele" mesajı veren KAOS GL'nin kamu spotu hakkında suç duyurusunda bulunduğunu duyurdu. TCDD, suç duyurusuna, çekim izninde başvurudaki amacından saptığını gerekçe gösterdi. 

Kaos GL tarafından sosyal medya hesabından, “KAMU SPOTU” başlığıyla yayınlanan video ile “Ayrımcılığa, baskıya, şiddete, nefrete karşı el ele!” denildi.

TCDD'nin sosyal medya hesaplarından bugün yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bazı sosyal medya platformlarında bir gruba ait X hesabından kısa film yayınlanmaktadır. Söz konusu kısa film 30 Kasım 2019 tarihinde mekan kullanma ücreti karşılığında park yerinde bekleyen boş bir tren setinde çekilmiştir. Söz konusu filmin çekimleri için kurumumuza yapılan 29 Kasım 2019 tarihli başvuruda, bir sosyal medya platformu için reklam çekileceği belirtilmiş, çekilen film 4 yıl sonra farklı bir amaçla gösterime sunulmuştur. Başvuruyu yapan reklam ajansı ticari bir reklam çekimi yapılacağı algısıyla yanıltıcı beyanda bulunmuştur. Konuyla ilgili olarak 2019 yılında yaptığı başvuruda doğru olmayan beyanlarda bulunan yapımcı ve yapım şirketi nezdinde hukuki girişimlerimizi başlattığımızı ifade ederken kurumsal olarak da izin süreçleriyle ilgili inceleme süreci başlattığımızı kamuoyuna duyururuz. Günde yüzbinlerce vatandaşımıza hizmet verirken böyle bir tartışmanın içerisinde olmaktan büyük üzüntü duyduğumuzu belirtir saygılarımızı sunarız."