Gündem

TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan TUSAŞ açıklaması: Cumhurbaşkanımız Rusya'dayken bu saldırının yapılması tesadüf değil

23 Ekim 2024 23:55

T24 Haber Merkezi

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, TUSAŞ'ın yerleşkesine yönelik terör saldırısına ilişkin, "Saldırının gerçekleştirilmesinin arkasında kimler var, nereden ne şekilde destek aldılar, nasıl bunu gerçekleştirdiler inşallah bütün detaylarıyla ortaya çıkarılacaktır." dedi.

Kurtulmuş, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ve AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler ile TUSAŞ'ın Kahramankazan ilçesindeki yerleşkesine yönelik terör saldırısında yaralananları Bilkent Şehir Hastanesinde ziyaret etti.

Burada yaptığı açıklamada, şehitlere Allah'tan rahmet ve yakınlarına başsağlığı dileyen Kurtulmuş, "Saldırının gerçekleştirilmesinin arkasında kimler var, nereden ne şekilde destek aldılar, nasıl bunu gerçekleştirdiler inşallah bütün detaylarıyla ortaya çıkarılacaktır." ifadesini kullandı.

40 yılı aşkın süredir Türkiye'nin teröre karşı mücadele verdiğini vurgulayan Kurtulmuş, "Milletçe terörün karşısında yekvücut olarak durduk ve bu mücadeleyi bugünlere kadar getirdik. Terör Türkiye'de artık tutunamayacak." diye konuştu.

Milletçe birlik olunması ve teröre karşı ses yükseltilmesi gerektiğine vurgu yapan Kurtulmuş, "Saldırının üzerinden birtakım şifreler okunabilir ama olayın sıcaklığı dolayısıyla bunları sonraya bırakarak öncelikle yaralarımızın sarılmasıyla meşgulüz. 22 insanımız yaralandı bu kardeşlerimizden 3'ü taburcu edildi 19'unun hastanelerde tedavisi sürüyor." dedi.

Özel harekat polisi ve güvenlik görevlilerini gösterdikleri üstün kararlılık ve cesaret dolayısıyla tebrik eden Kurtulmuş, etkili müdahaleleri sayesinde tablonun çok daha ağır olmasının önüne geçildiğini söyledi.

Kurtulmuş, Bilkent Şehir Hastanesinde tedavi gören bir yaralının durumunun ağır olduğunu ve kritik durumu atlatmasını ümit ettiklerini dile getirdi.

Diğer yaralıların sağlık durumunun iyi olduğunu belirten Kurtulmuş, bu süreçteki fedakarlıkları nedeniyle sağlık çalışanlarına da teşekkür etti.

Kurtulmuş, "2 teröristi oraya gönderenlerin, onlara siyasi, askeri, lojistik destek veren ve Türkiye'nin önünü tıkamak için, Türkiye'nin büyük hedeflerini gerçekleştirmesine engel olmak için oyun kuranların kimler olduğunu biliyoruz ve onlara karşı mücadelemize devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

Türkiye'nin yekvücut olarak, bütün imkanlarını seferber ederek, savunma sanayisindeki en önemli ülkelerden biri olmaya devam edeceğini vurgulayan Kurtulmuş, "Allah milletimizin önüne engel çıkarmaya çalışanlara, birliğimizi ve beraberliğimizi yok etmeye çalışanlara fırsat vermesin." dedi. (AA)


Ne oldu?

Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bulunan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş.'nin (TUSAŞ) Tesisi'nde 15.30'da vardiya değişimi sırasında servislerin de olduğu ana nizamiyede terör saldırısı gerçekleşti. Silahlı ve bombalı saldırıların ardından alanda çatışma çıktı. Bölgeye özel harekat timleri, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, saldırıyla ilgili biri başsavcıvekili olmak üzere 9 cumhuriyet savcısını görevlendirdi. Akşam saatlerinde açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, biri kadın birisi de erkek olmak üzere iki saldırganın öldürüldüğü bildirdi. Terör saldırısında 5  kişinin şehit olduğunu, 3'ü ağır 22 kişinin de yaralandığını duyuran Bakan Yerlikaya, "Bu saldırıyı gerçekleştirenlerin PKK terör örgütü oldukları kuvvetle muhtemel. Büyük ihtimalle saldırıyı PKK terör örgütünün yapmış olduğunu değerlendiriyoruz" dedi. Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ise saldırıyla ilgili ilk açıklamasında, "Bu PKK'lı şerefsizlere hak ettikleri cezayı her zaman veriyoruz" ifadelerini kullandı. 

T24'ün edindiği bilgiye göre TUSAŞ Makine Mühendisi Zahide Güçlü ile TUSAŞ kalite kontrolcü Cengiz Coşkun, Yenimahalle Eğitim Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Güçlü'nün, eşinin gönderdiği evlilik yıl dönümü çiçeğini almak için nizamiyeye indiği sırada yaralandığı, hastanede hayatını kaybettiği öğrenildi. TUSAŞ çalışanı Hasan Hüseyin Canbaz ve güvenlikçi Atakan Şahin Erdoğan ise TUSAŞ revirinde hayatını kaybetti. Taksi şoförü Murat Arslan ise olay yerinde taksinin bagajında ölü bulundu.

Saldırıda, biri başkomiser, biri komiser olmak üzere toplam 5 polis yaralandı. Bakan Yerlikaya'nın verdiği bilgiye göre, operasyonu gerçekleştiren 7 özel harekât polisi de yaralandı.

TUSAŞ'a terör saldırısı: 2 saldırgan öldürüldü, 5 kişi şehit oldu: "Büyük ihtimalle PKK'nın yapmış olduğunu değerlendiriyoruz"

TUSAŞ'taki terör saldırısında şehit olanların kimliği belli oldu: Taksi şoförü, olay yerinde bagajda ölü bulunmuş

TUSAŞ'ta çalışan kadın mühendis, eşinin gönderdiği evlilik yıl dönümü çiçeğini almak isterken şehit olmuş

TUSAŞ saldırısında yeni detaylar: Saldırganlar taksi durağına el ele gelmiş, yolda aracı durdurup taksi şoförünü öldürmüş

Ankara TUSAŞ’taki saldırıdan ilk görüntü

TUSAŞ'ta terör saldırısıyla ilgili yayın yasağı geldi


NATO'dan TUSAŞ saldırısına ilişkin açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan TUSAŞ'a ilişkin ilk açıklama: Milletimiz bilsin ki Türkiye'ye uzanan kirli eller mutlaka kırılacak!

Bahçeli: Hiçbir kanlı ve kalleş proje milli birlik ve kardeşliğimizin karşısında tutunamayacaktır!

TUSAŞ'a saldırının ardından siyasilerden ilk tepkiler; “Barışa gölge düşürmeye çalışıyorlar!”