Gündem

TBB duyurdu: Deprem bölgesinden delil toplanması adına vatandaşların kullanabileceği 'enkaz radarı' uygulaması

"Deprem bölgesi̇ndeki̇ gönüllüleri̇, meslektaşlarımızla bi̇rli̇kte yargı süreci̇ i̇çi̇n görüntü arşi̇vi̇ oluşturarak deli̇lleri̇n toplanmasına yardımcı olmaya ve ücretsi̇z olan TBB enkaz radarı mobi̇l uygulamasını kullanmaya davet edi̇yoruz"

18 Şubat 2023 15:59

Türkiye Barolar Birliği (TBB), enkazların yeterli teknik inceleme yapılmadan kaldırılmasının delillerinin toplanmasını imkansız hale getireceğini belirterek, depremlerden etkilenen binaların kayıt altına alınması amacıyla, "Enkaz Radarı" mobil uygulamasını kullanıma sunduğunu açıkladı. 

TBB'den yapılan açıklama şu şekilde:

 "Enkazların yeterli teknik inceleme yapılamadan kaldırılması, delillerin toplanmasını imkânsız hâle getirir.

Tüm şüphelilerin tespiti, kusur durumlarının belirlenebilmesi ve yaşanan facianın sorumlularının cezasız kalmaması delillerin sağlıklı şekilde tespit edilmesine bağlıdır.

Türkiye Barolar Birliği (TBB) olarak Enkaz Radarı uygulamasıyla göçük yaşanan her binayı kayıt altına alıyor, ihmalleri ortaya çıkarıyoruz.

Deprem bölgesindeki gönüllüleri, alanda görev yapacak meslektaşlarımızla birlikte yargı süreci için görüntü arşivi oluşturarak delillerin toplanmasına yardımcı olmaya ve ücretsiz olan Enkaz Radarı mobil uygulamasını kullanmaya davet ediyoruz.

Deprem bölgesindeki bütün enkazları kayıt altına alarak, adaletin yerini bulmasına hep birlikte yardımcı olabiliriz!

Hiçbir yurttaşımız savunmasız kalmayacak.''