Gündem

TBB Başkanı Feyzioğlu: 'Hepimiz Ermeniyiz' diyenlere inat hepimiz Türküz

Geçen ay, Rize'de siyasi partileri ziyaret eden TBB Başkanı Feyzioğlu çok sayıda baro tarafından eleştirilmişti

26 Şubat 2019 18:47

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Hocalı katliamı sempozyumunda "Her 24 Nisan’da göstermelik çağdaşlık ve modernlik uğruna 'Hepimiz Ermeniyiz' diyerek, kendini Batı dünyasına kabul ettirmeye çalışan, aslında işgal altındaki İstanbul’un aydınımsı bir devamı olan malumlara inat bugün diyoruz ki hepimiz Türküz" dedi.

TBB tarafından Ankara’da düzenlenen 'Uluslararası Hukuk ve İnsan Hakları Açısından 27'nci Yılında Hocalı Katliamı' sempozyumuna katılan TBB Başkanı Metin Feyzioğlu,  Hocalı'da yaşananları soykırım olarak tanımladı.

“Hepimiz Türküz”

Feyzioğlu, "Her 24 Nisan’da göstermelik çağdaşlık ve modernlik uğruna 'Hepimiz Ermeniyiz' diyerek, kendini Batı dünyasına kabul ettirmeye çalışan, aslında işgal altındaki İstanbul’un aydınımsı bir devamı olan malumlara inat bugün diyoruz ki 'Hepimiz Türküz'" dedi. 

Feyzioğlu'na bu sözlerine , geçtiğimiz yıl Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ndeki görevinde istifa eden hukukçu Kerem Altıparmak yanıt verdi.

Altıparmak'tan Feyzioğlu'na: 'Hepimiz' derken sizi kast etmiyorduk

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Altıparmak Feyzioğlu'na "Biz “Hepimiz” derken sizin düşüncenizde olanları kast etmiyorduk zaten, rahat olun. Bir başka ırktan, etnisiteden, inançtan renkten olmayı değil insanlığın ortak değerlerini dert edenlerin sözüdür 'Hepimiz Ermeniyiz'. İnadına, inadına!" dedi.

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, geçtiğimiz ay Rize'de siyasi parti il başkanlıklarına yaptığı ziyaret ve burada yaptığı açıklamaları nedeniyle çok sayıda baro tarafından eleştirilmişti.