Dünya

Taylor Swift temalı dans kursu etkinliğine bıçaklı saldırıda ölen çocukların sayısı 3'e yükseldi

Olay sırasında yaralanan beş çocuk ve iki yetişkinin durumu ise ciddiyetini koruyor

30 Temmuz 2024 15:30

T24 Dış Haberler

Britanya Southport'ta Taylor Swift temalı bir dans kursuna düzenlenen saldırıda ölü sayısı arttı. Ağır yaralı olan çocuklardan biri hayatını kaybetti. 5 çocuğun daha durumu kritikliğini koruyor. 

Pazartesi sabahı Hart Street'teki bir stüdyoda dersin bitmesine 10 dakika kala polisin "vahşi saldırı" olarak tanımladığı olayda 11 çocuk ve 2 yetişkin bıçaklanmıştı. Salı günü yapılan açıklamada polis, 9 yaşındaki bir kız çocuğunun aldığı yaralar sonucu öldüğünü, Pazartesi günü ölen 2 çocuğun da altı ve yedi yaşlarında kız çocukları olduğunu söyledi.

TIKLAYIN | Dans atölyesinde Taylor Swift etkinliği sırasında bıçaklı saldırı; 2 çocuk öldü, 6'sı ağır olmak üzere 9 çocuk yaralandı

Olay sırasında yaralanan beş çocuk ve iki yetişkinin durumu ise ciddiyetini koruyor.

Lancashire'ın Banks köyünden olan ancak Cardiff'te doğan 17 yaşındaki bir genç, cinayet ve cinayete teşebbüs şüphesiyle tutuklanırken, polis cinayetin nedeninin belirsiz olduğunu söyledi. Emniyet olayı terör bağlantılı olarak değerlendirmiyor ancak şüphelinin sorgusu sürüyor. 

Siyasilerden başsağlığı mesajları

Britanya Başbakanı Keir Starmer da kurbanlara ve ailelerine başsağlığı dilediği bir mesaj yayımladı. Başbakan Starmer, "Tüm ülke gördükleri ve duydukları karşısında derin bir şok yaşıyor" ifadelerini kullandı. 

Charles, kendisi ve Kraliçe Camilla'nın "Southport'taki son derece korkunç olayı" duyduklarında "derinden sarsıldıklarını" söylerken, Galler Prensi ve Prensesi bunu "korkunç ve iğrenç" bir saldırı olarak nitelendirdi.

Taylor Swift de mesaj yayımladı

Ünlü şarkıcı Taylor Swift de yaşanan saldırıyla ilgili olarak sosyal medya hesabından bir mesaj yayımladı. Swift, mesajında şu ifadeleri kullandı: 

"Dün Southport'ta meydana gelen saldırının dehşeti sürekli üzerimde ve tamamen şoktayım" dedi. Hayatın ve masumiyetin kaybı ve orada bulunan herkesin, ailelerin ve ilk müdahale ekiplerinin yaşadığı korkunç travma. Onlar sadece dans kursuna giden küçük çocuklardı. Bu ailelere taziyelerimi nasıl ileteceğimi bilemiyorum"

TIKLAYIN | Taylor Swift temalı dans etkinliği sırasında yaşanan bıçaklı saldırının ardından ünlü şarkıcıdan mesaj: Onlar sadece dans kursuna giden küçük çocuklardı