Dünya

Dans atölyesinde Taylor Swift etkinliği sırasında bıçaklı saldırı; 2 çocuk öldü, 6'sı ağır olmak üzere 9 çocuk yaralandı

Bir görgü tanığı olay yerini "korkunç" olarak tanımladı ve "hiç böyle bir şey görmediklerini" söyledi

30 Temmuz 2024 08:59

T24 Dış Haberler

Britanya Southport'ta bir dans atölyesinde saldırı yaşandı. Bıçaklı saldırıda 2 çocuk öldü; 6'sı ağır olmak üzere 9 çocuk yaralandı. 

Merseyside Polisi, Southport'taki Hart Street'te düzenlenen Taylor Swift temalı etkinlikte çocukları korumaya çalışırken bıçaklanan iki yetişkinin de durumunun kritik olduğunu söyledi.

Lancashire'daki Banks'ten 17 yaşındaki bir genç cinayet ve cinayete teşebbüs şüphesiyle tutuklandı. Polis, saldırının nedeninin "belirsiz" olduğunu ancak terör bağlantılı olarak değerlendirilmediğini söyledi.

Bir görgü tanığı olay yerini "korkunç" olarak tanımladı ve "hiç böyle bir şey görmediklerini" söyledi.

Emniyet Müdürü Serena Kennedy, "Çocukların bir dans okulundaki Taylor Swift etkinliğine katıldıkları, bıçaklı saldırganın binaya girdiği ve çocuklara saldırmaya başladığı anlaşılıyor" dedi.

Kennedy, polisin Cardiff doğumlu olduğunu söylediği 17 yaşındaki şüphelinin şimdi dedektifler tarafından sorgulanacağını söyledi. Merseyside Polisi, saldırıyla bağlantılı olarak başka kimseyi aramadığını ve "olayın motivasyonunun belirsizliğini koruduğunu" ifade etti.