Gündem

Tartıştığı kişi tarafından itilen kadın asansör boşluğuna düştü

Durumu ağır olan Gürbüz uyutuluyor

27 Eylül 2019 16:07

Konya'da, üniversite öğrencisi Tuğçe Ülkü Gürbüz (22), aynı üniversitede çalışan araştırma görevlisi Mustafa Kafes (31) tarafından asansör boşluğuna itildi Ağır yaralanan kadının hastanede tedavisi sürerken, Kafes sevk edildiği nöbetçi mahkemece tutuklandı.

25 Eylül'de Gürbüz ve Kafes arkadaşlarının oturduğu apartmanın girişinde tartışmaya başladılar. Mustafa Kafes'in Gürbüz'ü itmesiyle, dengesini kaybeden kadın o anda kapısı açılan asansörün boşluğuna düştü. Tuğçe Ülkü Gürbüz, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ve sağlık Bir görevlileri tarafından düştüğü yerden çıkartılıp, Konya Numune Hastanesi'ne kaldırıldı. Gürbüz, ağır yaralı olarak getirildiği hastanede hemen ameliyata alındı.

Gözaltına alınan Mustafa Kafes ise polise verdiği ilk ifadesinde, neden tartıştıklarını hatırlamadığını ve alkollü olduğunu söyledi. Kafes, sevk edildiği adliyede nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Tuğçe Ülkü Gürbüz uyutuluyor

Gürbüz'ün ameliyatını gerçekleştiren Beyin ve Sinir Cerrahisi Alpaslan Eylen, ''Beynin çeşitli bölgelerinde kanamalar olduğunu gördük. Bunu cerrahi yolla boşalttık. Hasta ameliyata girmeden önce komadaydı, solunum yetmezliği vardı. Ameliyattan sonra, kanamalar gidince gözlerini açmaya başladı. Ancak beyin ödemi olduğu için uyutmaya karar verdik. Sırtında da düşmeye bağlı omurga kırıkları var. Omurga kırığıyla ilgili de ameliyat yapacağız. Bu akşam uyandırmaya çalışacağız'' dedi.   

Kızının yaralandığının haber verilmesi üzerine yaşadığı Nevşehir'den Konya'ya gelen anne Yıldız Gürbüzde şunları söyledi:

''Kızımla en son saat 23.00 sıralarında konuştum. 'Evdeyim anne, beni sabah uyandır, okula gideceğim' dedi. Normalde de sabah, uyandırırım. Akşam da ararım. Kaza olunca büyük kızımı aramışlar. Eşim Ankara'da toplantıda olduğu için hemen kendim geldim. Beyin kanamasından dolayı ameliyat oldu ve uyutuluyor. Belinde kırıklar olduğu için ikinci bir ameliyata alacaklar. İnanılmaz derece üzgünüm.  Kızım 10 gün önce Nevşehir'den Konya'ya geldi. Bu talihsiz bir kaza. Belki de milyonda bir olacak bir kaza o da benim başıma geldi'' diye konuştu.



Haber, değiştirilmeden kaynağından otomatik olarak eklenmiştir