Gündem

Tarlasını sürerken tarihi değeri olduğu sanılan materyaller buldu

Özcan DURUSOY/BULDAN (Denizli), (DHA)- DENİZLİ'nin Buldan ilçesinde traktörü ile tarlasını süren çiftçi Zeki Alabaz, bir taşın altında tarihi değeri olduğu sanılan toplam 11 bronz sikke, 1 metal haç figürü ve 32 eski mermi kovanı buldu

18 Ekim 2018 17:32

Özcan DURUSOY/BULDAN (Denizli), (DHA)- DENİZLİ\'nin Buldan ilçesinde traktörü ile tarlasını süren çiftçi Zeki Alabaz, bir taşın altında tarihi değeri olduğu sanılan toplam 11 bronz sikke, 1 metal haç figürü ve 32 eski mermi kovanı buldu. Alabaz, buluntuları Denizli Müze Müdürlüğü yetkililerine ulaştırılmak üzere jandarmaya teslim etti.
Buldan\'ın kırsal Türlübey Mahallesi\'nde çiftçilik yapan Zeki Alabaz, bu sabah kekik yetiştirdiği tarlasını traktörüyle sürerken taşa takıldı. Taşı kaldırıp altına bakan Alabaz, tarihi sikkeler ile mermi kovanları gördü. Bulduğu 11 bronz sikke, 1 metal haç figürü ve 32 adet eski mermi kovanı toplayan Alabaz, Buldan İlçe Jandarma Komutanlığı\'na götürüp teslim etti. Jandarmanın tarihi değeri olduğu sanılan eserleri hangi döneme ait oludğunun tesit edilmesi için Denizli Müze Müdürlüğü yetkililerine teslim edeceği bildirildi.

FOTOĞRAFLI

 

Haber, değiştirilmeden kaynağından otomatik olarak eklenmiştir