Gündem

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan, 'Veliefendi Hipodromu'nun taşınacağı' iddialarına yanıt: Böyle bir planlama söz konusu değil

08 Eylül 2022 20:25

Veliefendi Hipodromu’nun Çorlu’ya taşınacağı iddialarına yanıt veren Tarım ve Orman Bakanlığı, böyle bir planlama yapılmadığını belirtti. 

BirGün'ün yer alan habere göre; Tarım ve Orman Bakanlığı, İstanbul’daki Veliefendi Hipodromu’nun Tekirdağ’ın Çorlu İlçesine taşınacağı iddialarına yanıt verdi.

Geçen aylarda Türkiye Jokey Kulübü’nün (TJK), Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde Seymen Mahallesi’nde mera olarak kullanılan 2 bin 600 dekar arazinin 936 dekarını satın alacağı iddia edildi. Mera alanına da İstanbul’daki Veliefendi Hipodromu’nun taşınacağını öne sürüldü. İddiaların ardından "Veliefendi Hipodromu’nun arazisi de mi ranta açılacak?" sorusu gündeme geldi.

"Veliefendi Hipodromu'nun taşınması ile ilgili herhangi bir planlama söz konusu değil"

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER), Bakırköy’de yer alan Veliefendi Hipodromu’nun taşınıp taşınmayacağı soruldu. CİMER’e, "İstanbul'daki Veliefendi Hipodromu'nun taşınması mı planlanmaktadır? Taşınacak ise nereye taşınacaktır? Taşınması halinde mevcut arazi ne olacaktır?" soruları yönetildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın verdiği yanıtta ise, "İstanbul Hipodromunun taşınması ile ilgili herhangi bir planlama söz konusu değildir" denildi.