Spor

Tarihi Kırkpınar, eski formatıyla son kez düzenlenecek

19 Haziran 2023 13:22

Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Başkanı İbrahim Türkiş, Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne gelecek yıl 32 başpehlivanın katılacağını belirtti.

662. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri, 7-9 Temmuz tarihlerinde Sarayiçi Er Meydanı'nda gerçekleştirilecek. Bu, eski formatta düzenlenecek son Kırkpınar olacak.

Getirilen yeni kriterlerle gelecek yıldan itibaren Kırkpınar'da katılım sayısı sınırlandırılacak ve baş boyunda 32 pehlivan güreşebilecek.

Böylece seyircinin daha çekişmeli, heyecanlı müsabakalar izlemesinin sağlanması, Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde kalitenin daha da artırılması hedefleniyor.

661. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanlık müsabakalarında 54 isim çayıra çıkmıştı.

Türkiş, bu sene uygulamaya geçen Türkiye Yağlı Güreş Ligi'nin ilk iki etabının Manavgat ve Kocaeli'de yoğun katılımla düzenlendiğini, Kırkpınar'a katılımda ligin büyük önem taşıdığına işaret etti. Türkiş,  "Türkiye Yağlı Güreş Ligi sonunda ilk 24'te yer alanlar seneye direkt baş boyunda Kırkpınar'a katılacak. Federasyon olarak Kırkpınar'dan önce ön eleme organizasyonu yapacağız. Burada ilk 8'e girenler de Kırkpınar'da yer almaya hak kazanacak. Seneye baş boyunda 32 pehlivan Kırkpınar'a katılacak. Tamamen seçilmiş, en formda pehlivanların katıldığı Kırkpınar izleyeceğiz" diye konuştu.

Puanlama gelecek yıl kalkabilir

Türkiş, gelecek yıldan itibaren Kırkpınar'da müsabaka kurallarında da değişiklik yapılabileceğini söyledi.