Gündem

Tarhan Erdem, son yolculuğuna uğurlandı

Tarhan Erdem için Bebek Camisi'nde düzenlenen törene siyaset, medya ve sanat dünyasından çok sayıda isim katıldı. Erdem, Aşiyan Mezarlığı'nda toprağa verildi

11 Haziran 2022 08:25

T24 Haber Merkezi

KONDA Araştırma ve Danışmanlık Şirketi’nin kurucusu, eski Sanayi ve Teknoloji Bakanı ve eski CHP Genel Sekreteri Tarhan Erdem, son yolculuğuna uğurlandı.

Tarhan Erdem'in cenaze töreni, Beşiktaş ilçesindeki Bebek Camii'nde yapıldı. Erdem, öğle namazını takiben kılınan cenaze namazının ardından Aşiyan Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Erdem'in çocukları Ayşe ve Aydın Erdem ile Bekir Ağırdır ve Yasemin Ağırdır'ın taziyeleri kabul ettiği cenaze törenine, siyaset, medya ve sanat dünyasından çok sayıda isim katıldı. Tarhan Erdem'in ağabeyi eski TBMM Başkanı, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Kaya Erdem, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, gazeteci ve eski CHP Genel Başkanı Altan Öymen, eski TBMM Başkanı ve Dışişleri Bakanı Hikmet Çetin, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP İstanbul milletvekilleri İlhan Kesici ve Sezgin Tanrıkulu, HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç ile Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan ve ailesi de törene katılanlar arasında yer aldı.

Cenaze törenine katılan bazı isimler şöyle:

"Bekir Ağırdır, Yasemin Ağırdır, Canan Kaftancıoğlu, Tuncay Özkan, Akif Hamzaçebi, Oğuz Kaan Salıcı, Müslim Sarı, Hasan Cemal, Ayşe Cemal, Gençay Gürsoy, Turgut Kazan, Aydın Doğan, Sema Doğan, Arzuhan Doğan Yalçındağ, Berna Yılmaz, Sedat Ergin, Yiğit Gülöksüz, Volkan Vural, Uğur Büke, Celal Doğan, Uğur Gürses, Murat Sabuncu, Hazal Özvarış, Candan Yıldız, Selin Ongun, Nuri Çolakoğlu, Mete Çubukçu, Ercan Karakaş, Mustafa Özyürek, Filiz Kerestecioğlu, Gülseren Onanç, Hüsamettin Onanç, Pervin Buldan, Kemal Alemdaroğlu, Hakan Tahmaz, Ruşen Çakır, Miyase İlknur, Erol Katırcıoğlu, Oktay Ekşi, Ahmet Tan, Hüsamettin Özkan, Erol Katırcıoğlu, Füsun Özbilgen, Celalettin Can, Hurşit Güneş, Şule Ertem, Gürsel Tekin, Yaşar Seyman, Ayşe Acar Başaran, İbrahim Akın, Selçuk Erez, Necati Özkan, Seyit Torun, Itır Akdoğan, Doğan Akın."

Siyasetçi, araştırmacı, yazar Tarhan Erdem, 6 Haziran'da Bodrum’da kalp rahatsızlığı nedeniyle özel bir hastaneye götürüldü. Yoğun bakım ünitesinde tedaviye alınan Erdem, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen 8 Haziran'da yaşamını yitirdi.

Tarhan Erdem kimdir?

Yaşamı: 1933 yılında Kurucaşile’de doğdu. İlk Eğitimini Bartın’da, Orta ve Lise Eğitimini Yozgat ve Kayseri Liselerinde aldı. 1958 yılında İTÜ İnşaat Fakültesi’nden mezun oldu. Erdem, evli, 2 çocuğu bulunuyor. 

Meslek hayatı

1959-1995 yılları arasında T. Şeker Fabrikaları, MSB Enfrastrüktür Tesisleri, Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları AŞ Cam Elyaf Sanayi, Milliyet Gazetesi ve Doğan şirketler Grubu’nda, kontrol mühendisliği, kontrol amirliği, proje mühendisliği, genel müdürlük, koordinatörlük, genel koordinatörlük görevlerinde bulundu.

1987 yılında, halen yönetim kurulu başkanlığını yaptığı KONDA Araştırma ve Danışmanlık AŞ’yi kurdu.

Siyasi hayatı

1953 yılında CHP Beyoğlu İlçesine kaydoldu. İstanbul’da Evliya Çelebi Ocağı, Beyoğlu İlçesi, İstanbul İli ve Genel Merkez gençlik kolları ve ana kademe yönetim kurul üyeliklerine seçildi. 1999-2000 yıllarında Genel Sekreterlik yaptı. 1977 yılında İstanbul Millet vekili seçildi, 1977 Haziranında güvenoyu almayan Ecevit Hükümeti’nde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına atandı. 2001 Mayıs ayında CHP’den istifa etti.

Sosyal hayatı

Öğrenci dernekleri ve meslek odalarında yönetim kurulu üyeliği ve Türk Devrim Ocakları genel başkanlığı (1966-1967) yaptı.

Kitapları

Halkevleri, Nisbi Temsil Nedir?, 80’leri Karşılarken, Anayasa ve Seçim Kanunları, İstanbul 1969 İl Kongresi Tutanağı, Üye Kayıtlarının Birleştirilmesi (1978), Tıkanan Siyaset (2002), Kapana Sıkışanlar, Oy Aldılar Seçilemediler, Anayasalar ve Siyasal Belgeler (1876-2012), Yasama Meclisi Üyeleri Seçim Kanunları ve Siyasi Partiler Kanunları (1876-2013) adlı kitapları yayımlandı.

Bizim Gazete, Dünya, Radikal ve T24 İnternet Gazetesinde köşe yazarlığı (1995-2016) yaptı.

  • Tarhan Erdem'in 2018 tarihli T24'teki son yazısını okumak için TIKLAYIN