Gündem

"Tanzim satışların ardından marketler de bazı ürünleri zararına satışa başladı, böyle giderse iflas ederler"

"Baskı nedeniyle ve rekabet edebilmek için indirim yaptık"

17 Şubat 2019 07:37

Meyve ve sebzede yüksek fiyatların ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararı sonrasında İstanbul ve Ankara'da tanzim satış noktaları kuruldu. Bunun üzerine bazı zincir marketler, patates, soğan, domates, sivri biber, salatalık ve patlıcan gibi ürünlerde müşteriye 1 ile 3 kg arasında değişen sınırlarla tanzime yakın fiyatlarla satış yapmaya başladı. Perakende sektörü temsilcileri, hükümet baskısı ve rekabet için buna mecbur kaldıklarını, böyle devam ederse iflas edeceklerini söylüyor.

Cumhuriyet’ten Emre Deveci'ye konuşan ve isimlerinin açıklanmasını istemeyen perakende sektörü yetkilileri, hükümet baskısıyla bazı ürünlerde zararına satış yapmak zorunda kaldıklarını, böyle giderse batabileceklerini söyledi. “Belediyeler tanzim noktalarında zararına satıyor. Biz de baskı nedeniyle ve rekabet edebilmek için indirim yaptık, bazı ürünleri zararına ya da maliyetine satıyoruz. Belediyelerin kira, personel, elektrik, vergi gideri yok ama bizim var. Böyle devam ederse iflas ederiz” diyen yetkililer, tanzimin seçim yatırımı olduğunu vurguladılar. 

Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu da birçok üründe tekel haline gelen zincir marketlerin tanzimlerin ardından bazı ürünlerde büyük indirimlere gitmek zorunda kaldığını belirtti. Marketlerin son aylardaki hayat pahalılığında sorumlulardan biri olduğuna işaret eden Ağaoğlu, zararına da olsa indirimli satış yaptıklarını söyleyen marketlerin başka bazı ürünlerde fiyat artışına gittikleri yönünde tüketicilerden birçok şikâyet mektubu aldıklarını dile getirdi.