Dünya

Tanzanya'da maden heyelanında 22 kişi öldü

15 Ocak 2024 12:56

T24 Dış Haberler

Yetkililer, Tanzanya'nın kuzeyinde yasadışı bir madende meydana gelen heyelanda 22 kişinin öldüğünü açıkladı. Bölge komiseri Simon Simalenga, olayın Cumartesi günü Simiyu bölgesinde meydana geldiğini söyledi. Simalenga, Reuters haber ajansına verdiği demeçte, olayın şiddetli yağışlar nedeniyle faaliyetlerin kısıtlandığı bir bölgede bir grup insanın madencilik yapmaya başlamasından sonra meydana geldiğini açıkladı. 

Cumhurbaşkanı Samia Suluhu Hassan, haber karşısında "büyük üzüntü duyduğunu" ifade etti. Eskiden Twitter olarak bilinen X'teki bir gönderisinde, "Bu Tanzanyalı kardeşlerimiz, bölgede kendileri ve aileleri için geçimini sağlamaya çalışan küçük madencilerdi" dedi.

Simalenga, kendisine başlangıçta madenlerde 19 ila 20 kişinin mahsur kaldığının söylendiğini, ancak sonunda 22 cesedin çıkarıldığını söyledi. Enkaz altında başka ceset kalmadığına ikna oldunduğu için aramanın sonlandırıldığı duyuruldu. Devam eden şiddetli yağışlar nedeniyle ani su baskınlarına neden olan bölge ulaşıma kapatıldı.

Dünyanın en büyük altın üreticilerinden biri olan Tanzanya'da düzensiz ve yasa dışı madenciliğin yaygın olduğu, yasa dışı maden kazalarına sık rastlandığı açıklandı.