Gündem

Tansu Çiller’in oğlu Mert Çiller'e kadına şiddet ve tehditten ceza

Yaralama suçundan aldığı cceza para cezasına çevrildi, tehditten aldığıcezaası ise hükmün açıklanması geri bırakıldı

29 Mart 2024 12:08

Eşi Zeynep Çiller’e yönelik işkence boyutundaki şiddet iddiası ile gündeme gelen Mert Çiller’in yargılandığı davada karar çıktı. Mahkeme, Mert Çiller’e, eşine karşı "yaralama" suçundan verdiği cezayı 4.500 TL’lik adli para cezasına çevirdi. Tehdit etmek suçundan aldığı hapis cezasında ise hükmün açıklanması geri bırakıldı.

Zeynep Çiller, uğradığı şiddet nedeni ile eşi hakkında suç duyurusunda bulunduğu gibi boşanma davası açmıştı. Yürütülen soruşturma sonrası Mert Çiller hakkında ‘kasten yaralama’, ‘hakaret’ ve ‘tehdit’ suçlarından dava açıldı. Dava dosyasına, Zeynep Çiller’in uğradığı şiddeti delillendiren bir dizi fotoğraf karesi de girdi. Adli Tıp Kurumu’ndan alınan rapor da Zeynep Çiller’in ağır bir şiddete maruz kaldığını ortaya koydu. Dosyaya sunulan dilekçelerde ise Mert Çiller’in, eşini duvardan duvara vurduğu kaydedildi. Dilekçede, eşinden şiddet gören Zeynep Çiller’in, Tansu Çiller tarafından da çocukları ile tehdit edildiği öne sürülmüştü.

Adli para cezasına çevrildi

Halk TV'den Dinçer Gökçe'nin haberine göre; İstanbul 49. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada karar ise geçen günlerde çıktı. Mahkeme, Mert Çiller’e, eşine yönelik ‘kasten yaralama’ suçundan verdiği kısa süreli hapis cezasını 4.500 TL adli para cezasına çevirdi. Verilen bu ceza için hükmün açıklanması ise geri bırakıldı. Mahkeme, Mert Çiller’e ‘tehdit’ suçundan ise 6 ay 7 gün hapis cezası verdi. Bu ceza için de hükmün açıklanması geri bırakılması kararı verildi.

Anılan karara, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi nezdinde itiraz edildi. Karara ilişkin telefonla ulaştığımız Zeynep Çiller’in avukatları, bu aşamada yorum yapamayacaklarını bildirdi. Mert Çiller’in avukatından ise görüşme talebimize yanıt verilmedi. Zeynep Çiller’in eşine karşı açtığı boşanma davası ise sürüyor.