Gündem

Tansu Çiller’in avukatından “Ekonomi konusunda dümenin arkasında” iddiasına açıklama

Çiller'in yakın çevresine, “Ekonomi konusunda dümenin arkasında ben varım. Maliye Bakanı Nureddin Nebati sık sık beni ziyaret ediyor ve fikirlerimi alıyor. Ankara’da ekonomi kurmaylarıyla yapılan toplantılara da katılıyorum” dediği iddia edilmişti

07 Haziran 2022 07:43

Korkusuz yazarı Ahmet Takan’ın geçen günlerde köşesinde aktardığı Tansu Çiller’in yakın çevresine, “Ekonomi konusunda dümenin arkasında ben varım. Maliye Bakanı Nureddin Nebati sık sık beni ziyaret ediyor ve fikirlerimi alıyor. Ankara’da ekonomi kurmaylarıyla yapılan toplantılara da katılıyorum” dediği iddiasına yalanlama geldi.

Tansu Çiller’in avukatı Dilek Özaşık, “Korkusuz Gazetesi’nde 3 Haziran 2022 Cuma günü yayımlanan ‘Çiller, ekonomi dümeninin başına geçmiş!..’ başlıklı yazınızda, Müvekkilim E. Başbakan Prof. Dr. Tansu Çiller’in şahsıyla ilgili olarak yer alan ‘ekonomi dümeninin arkasında olduğu, Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Nurettin Nebati tarafından sık sık ziyaret edildiği, Ankara’da ekonomi kurmaylarıyla yapılan toplantılara katıldığı’ yönündeki iddiaların tamamı, tümüyle gerçek dışıdır. Kamuoyunun doğru bilgi alma hakkı çerçevesinde köşenizde yer verebilmenizi teminen bu açıklamanın sizinle paylaşılması gerekli görülmüştür” dedi.

“Açıklamanın devamında 5 Nisan kararlarının olumlu olduğu anlatılıyor” diten Takan, “Altını bir daha çizeyim; O dönemi yaşayan herkes neyin ne olduğunu hatırlıyor. Ben, 5 Nisan kararlarını sorgulamadım. Faiz inadındaki benzerlikleri sıraladım. Kaynaklarımda çok sağlam. Belki, Tansu Hanım avukatına söylememiş olabilir” ifadelerini kullandı.

TIKLAYIN - Ahmet Takan’ın kulisi: Tansu Çiller, “Ekonomi konusunda dümenin arkasında ben varım, kurmaylarla yapılan toplantılara da katılıyorum” diyormuş