Gündem

Ahmet Takan’ın kulisi: Tansu Çiller, “Ekonomi konusunda dümenin arkasında ben varım, kurmaylarla yapılan toplantılara da katılıyorum” diyormuş

"Maliye Bakanı Nureddin Nebati sık sık beni ziyaret ediyor"

03 Haziran 2022 07:26

Korkusuz yazarı Ahmet Takan, bugünkü yazısında dikkati çeken bir iddiayı gündeme getirdi. Takan, Aktif siyaset sahnesine dönmeye hazırlandığı konuşulan Tansu Çiller’in yakın çevresine, “Ekonomi konusunda dümenin arkasında ben varım. Maliye Bakanı Nureddin Nebati sık sık beni ziyaret ediyor ve fikirlerimi alıyor. Ankara’da ekonomi kurmaylarıyla yapılan toplantılara da katılıyorum” dediğini yazdı.

“Dahası var!” diyen Takan devamında şunları kaydetti:

“Bir ara, Tansu Çiller’in parti kurarak veya mevcut küçük partilerden birinin başına geçerek aktif siyasete soyunacağı konuşuluyordu. Hanımefendi, hevesinde hâlâ ısrarcıymış. Diyormuş ki; ’Parti kurma fikrinde ısrarlıyım. Benim halkıma vereceklerim var.’

Kulis bilgisinin teyitli olduğunun altını kırmızı ile çizdikten sonra takdiri, sulu-kuru-gazlı-elektrikli ve bunlar gibi dünya üzerinde var olan her şeyden zamkolik hale gelen sayın ahalimize bırakıyorum!..”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.

Takan 7 Haziran 2022 tarihli köşe yazısında Tansu Çiller’in avukatı Dilek Özaşık’dan gelen şu açıklamayı paylaştı:

“Sayın Takan, Korkusuz Gazetesi’nde 3 Haziran 2022 Cuma günü yayımlanan ‘Çiller, ekonomi dümeninin başına geçmiş!..’ başlıklı yazınızda, Müvekkilim E. Başbakan Prof. Dr. Tansu Çiller’in şahsıyla ilgili olarak yer alan ‘ekonomi dümeninin arkasında olduğu, Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Nurettin Nebati tarafından sık sık ziyaret edildiği, Ankara’da ekonomi kurmaylarıyla yapılan toplantılara katıldığı’ yönündeki iddiaların tamamı, tümüyle gerçek dışıdır. Kamuoyunun doğru bilgi alma hakkı çerçevesinde köşenizde yer verebilmenizi teminen bu açıklamanın sizinle paylaşılması gerekli görülmüştür.”