Dünya Basınında Bugün

Tanju Özcan, Altılı Masa liderlerine aday olmak için mektup yazdı: Kılıçdaroğlu'nun tarif ettiği kriterlere uygunum

"Adayı uzaklarda aramayın, Erdoğan ve benzeri çakma adayları gündeminize dahi almayın"

20 Ocak 2023 13:15

Sığınmacılara yönelik söylemleriyle tepki çeken ve bir kadına karşı kullandığı cinsiyetçi ifadeler nedeniyle CHP Yüksek Disiplin Kurulu tarafından 1 yıl geçici ihraçla cezalandırılan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Altılı Masa'nın liderlerine yazdığı mektupta "Kardeşinize yol verin" ifadesini kullanan Tanju Özcan "Sayın Kılıçdaroğlu’nun tarif ettiği aday tiplemesi bana tamamen uygundur. Kardeşinize yol verin" dedi.

Geçen günlerde Altılı Masa'nın adayını açıklamaması halinde bir mektup yazacağını söyleyen Özcan, konuyla ilgili açıklama yaptı. 

Özcan, siyasi kariyeri hakkında bilgiler de verdiği açıklamasında şunları kaydetti:

"Bugüne kadar yaptığım en ciddi açıklamalar olacaktır. 6 lidere ayrı ayrı yazmak durumunda kaldım bu mektubu...

Bu mektup göreve talip olma ve aynı zamanda meydan okuma metnidir. Ben AK Parti ve MHP seçmeninden de yoğun bir destek almışım, oy almışım. Böylece yaklaşık 20 yıl sonra belediyeyi geri almış olduk. Belediye başkanlığı görevimin 4 yılını tamamladım.

Göreve gelmemden bu yana en az 20 anket şirketi Bolu’da araştırma yaptı, 2-3 tanesini ben yaptırdım. Ben hepsinde en başarılı 3 belediye başkanından birisi olarak ölçüldüm. Bunu da 6’lı masa isterse bütün anket şirketlerine sorabilir.

Erdoğan’a karşı benden daha çok seçim kazanmış, Atatürk ilkelerine bağlı gerçek bir Türk milliyetçisi aday bulursanız ona bir sözüm yok. Ama yanlış bir tercih sonrasında kaybedilecek bir seçim yaşanması halinde Türk milletinin ve gelecek nesillerin sizi vicdanlarında yargılayıp nasıl vicdani hüküm vereceklerinin takdirini sizlere bırakıyorum.

Ülkenin sorunlarını biliyorum, çoğuyla ilgili çözüm önerileri mevcut. İstişareye açık olduğumu, liyakate göre hareket etme karakterim olduğunu paylaşmalıyım. 

Altılı Masa olarak topluma taahhüt ettiğiniz ortak adayı açıklama vakti geldi. Sayın Kılıçdaroğlu’nun tarif ettiği aday tiplemesi tamamen bana uymaktadır. Geçmişinde başarılı hikayeleri olacak diyor... Devleti tanıyacak... 

Adayı uzaklarda aramayın. Erdoğan ve benzeri çakma adayları gündeminize dahi almayın.

Bu kardeşiniz aday gösterilmesi halinde 21 yıllık karanlık Erdoğan dönemine son verecek.

Kazanacak aday olsun diyorsanız, seçimlerde rüştünü defalarca ispat etmiş, Erdoğan’ı yüzde 65 oyla Cumhurbaşkanı seçildiği Bolu’da açık şekilde hezimete uğratmış olan Tanju Özcan kardeşinize yol veriniz. Ben Erdoğan’a meydan okuyorum."

"Adayı uzaklarda aramayın, Erdoğan ve benzeri çakma adayları gündeminize dahi almayın"