Gündem

Taksimetreyi açmayıp Koreli turistten 200 lira isteyen taksiciye ceza

Sürücünün 20 gün taksicilik yapması yasaklandı

19 Ağustos 2022 19:19

İstanbul'da, taksimetreyi açmayıp Koreli turistten 200 lira isteyen şoförün 20 gün taksicilik yapması yasaklanırken, taksiye de 10 gün trafikten men cezası verildi.

İstanbul'da Koreli bir turist, gitmek istediği yere götürmesi için taksiye bindi. O sırada sosyal medya hesabından canlı yayında olan turist, taksiciye gideceği adresi söyledi. Taksicinin taksimetreyi açmadığını gören turist, taksimetre hatırlatması yaptı.

Bunun üzerine taksici, çok trafik olduğunu iddia ederek taksimetreyi açmayıp, 200 lira istedi. Turistin ücreti fazla bulması üzerine, taksici fiyatı 150 liraya indirdi. Taksideki bu anlar, turistin sosyal medya hesabından canlı yayınlandı. 

Taksici ve turist arasında geçen pazarlığı ise bir Türk sosyal medya hesabından paylaşarak,"Taksici yabancı turiste taksimetre açmayı reddediyor. Taksimetre ile belki 70 lira tutacak yere başta 200, sonra 150 lira ücret istiyor" dedi.

"Ailevi problemlerim vardı"

Görüntülerin ardından Taksiciler Esnafı Odası Başkanlığı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi Taksi Yönetim Merkezi, taksi şoförü A.U. hakkında işlem başlattı. A.U.'yla ilgili rapor tutan yetkililer, şoförün 20 gün taksicilik yapmasını yasaklarken, taksiye ise 10 gün trafikten men cezası verdi.

A.U.'nun olayla ilgili olarak yetkililere, “Ailevi problemlerim vardı, kafam dağınıktı. Art niyetim yoktu. Gaflete düştüm, hatamı kabul ediyorum. Özür dilerim" dediği öğrenildi. (DHA)

TIKLAYIN: Canlı yayında taksiye binen Koreli'nin taksi pazarlığı: Taksimetreyi açmadı 200 lira istedi