Gündem

Taksim Meydanı'nda gezerken 6 Pakistanlı tarafından kaçırılan Nepalli turistler kurtarıldı

26 Nisan 2022 09:11

Taksim Meydanı'nda gezerken Pakistan uyruklu 6 kişi tarafından kaçırılan 4 Nepalli turist, polisin yaptığı operasyonla kurtarıldı. Fidye için kaçırıldıktan sonra turistler 3 gün boyunca bir evde tutuldu.

Taksim Meydanı’nda gezen 4 Nepalli turist, Pakistan uyruklu olduğu belirtilen 6 kişi tarafından kaçırıldıktan sonra Eyüpsultan’da bir eve götürüldü. Nepalli turistleri burada satır ve silah zoruyla 3 gün boyunca tutan bu kişiler, turistlerin ailelerinden 10 bin Euro istedi.

Nepalli turistlerin aileleri bir taraftan istenen fidyeyi hazırlarken, diğer taraftan da polise haber verdi. İhbarla birlikte harekete geçen Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, fidye teslimi sırasında şüphelilerden birini yakaladı.

Yakalanan şüpheliden rehinelerin yerini tespit eden ekipler, adrese baskın düzenledi. Eve giren ekipler, şüphelileri yere yatırırken, elleri bağlanan turistleri ise kurtardı. Ekiplerin evde yaptığı aramalarda silahların yanında çok sayıda satır ele geçirildi. Polisin olayla ilgili soruşturması sürüyor.