Gündem

Taksim Eğitim Araştırma'daki epilepsi hastası ve yakınına saldırıya ilişkin inceleme başlatıldı

08 Eylül 2023 20:36

Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaşadıklarını paylaşan bir kadının çektiği videoya göre, bir doktor epilepsi atağı nedeniyle gelen bir hastaya “Biraz işlerim var” diyerek bakmadı. O anları video kaydına alan hasta yakınına ise yumrukla saldırdı. Gözünden yaralanan kadın güvenlik tarafından ters kelepçe ile bir odaya kapatıldı. Olayın gündeme gelmesinin ardından harekete geçen İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaşanan şiddete ilişkin inceleme başlatıldı. 

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bir hasta ve hekim arasında yaşandığı iddia edilen şiddet olayı ile ilgili inceleme başlatıldığını bildirdi. İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, "Bizler şiddetin ne hasta ne çalışan ne toplumsal anlamda hiçbir türlüsünün olmasını kabullenemeyiz. Hem doktor hem hasta aynı taraftayız" dedi. 

TIKLAYIN -  Epilepsi hastası olduğunu belirten bir kadın: Doktor arkadaşıma yumruk attı, şiddete uğradık

AA'de yer alan habere göre Memişoğlu, doktor ile hasta arasında çok mahrem ve özel bir alan bulunduğunu, bunu ayırmak gerektiğini kaydetti.  Prof. Dr. Memişoğlu, sağlık çalışanının topluma, toplumun sağlık çalışanına saygısını kaybettirmemek gerektiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Çünkü çok hassas bir alan. Tabii üzücü olaylar, bizler şiddetin ne hasta ne çalışan ne toplumsal anlamda hiçbir türlüsünün olmasını kabullenemeyiz. Biz sağlıkçılar hastayı iyi yapmak, tedavi etmek için çabalıyoruz. O nedenle bu tür olayların olmasını arzu etmiyoruz. Hem doktor hem hasta aynı taraftayız. Araştıracağız, sonucunda da kamuoyunu bilgilendiririz."

Ne olmuştu?

Bir hafta önce İstanbul Beyoğlu’ndaki Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde akşam saatlerinde epilepsi atağı geçiren bir kişi, arkadaşı ile acil servise gitti. Hastanede kayıt işlemlerini yaptırdıktan sonra sarı alana yönlendirildi. İddiaya göre; bu sırada nöbetçi doktor, epilepsi hastasına başka bir hasta olmamasına rağmen “Biraz işlerim var” dedi. Bunun üzerine hastanın arkadaşı doktora, hasta arkadaşının ayakta duramadığını söyledi. O esnada ayağa kalkıp yanına gelen doktor ile hasta arasında tartışma çıktı. Tartışmada durumunu anlatan hastaya doktor “Size bakmıyorum” diye karşılık verdi. O anları video kaydına alındığını fark eden doktor, hastanın arkadaşına yumrukla saldırdı.

''Gerçekten şiddete uğradık''

Yaşadığı anları video kaydına alarak anlatan epilepsi hastası kadın ise olayı şöyle anlattı:

''Epilepsi hastası olduğum için nöbet geçirdiğim sırada arkadaşım tarafından Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldüm. Hastanenin sarı alanında tedaviye alındım. Sedyede beklerken doktor herhangi bir şekilde tedavime başlamadı. Önümde ya da arkamda herhangi bir hasta beklemede değildi bunu belirtmek isterim. Raporlarının önemli olduğunu, öncelikle bu raporları yapması gerektiğini söyledi ve tedaviyi reddetti. Arkadaşım ve ben tedavi etmesini söylememize rağmen bizi kovdu. Herhangi bir şekilde beni tedavi etmeyeceğini söyledi. Bizde bunun sonrasında videoya aldık. Video sonrasında şiddete uğradık. Doktor arkadaşıma yumruk attı alnı ve gözü şişti. Hem hastane çalışanları, güvenlik görevlileri tarafından hem de doktor tarafından gerçekten şiddete uğradık.''

Şikayetçi olundu

İhbar üzerine polis ekibi geldi. Birbirlerinden şikayetçi olan doktor ve iki kadın gözaltına alındı. Hastanede darp raporu alınan taraflar ardından emniyete götürüldü. Burada ifadeleri alınan iki kadına “tehdit ve hakaret” suçundan, doktora ise “kasten yaralama” suçundan adli işlem yapıldı. Emniyette işlemleri tamamlanan taraflar savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. Polisin olayla ilgili çalışması sürüyor.